Shining – Stephen King

O carte într-o pagină

18 decembrie 2012

17:23

Scris de:

Stephen King - Shining„Dansa cu o femeie frumoasă.

Nu avea nici cea mai vagă idee cât era ceasul, cât timp petrecuse în salonul Colorado sau de cât timp se afla aici, în sala de bal. Timpul încetase să mai conteze.

Avea amintiri destul de neclare; îl ascultase pe un băbat care fusese pe vremuri un comic vestit al radioului, apoi, o vedetă d varietăți din copilăria televiziunii care a spus o anecdotă foarte lungă și foarte amuzantă despre um caz de incest între doi siamezi; o văzuse pe femeia în șalvari și sutien cu strasuri executând un număr de striptease, cu mișcări încete și lascive, pe muzica de la tonomat (i se păruse că era vorba de tema muzicală a filmului The Stripper, compusă de David Rose); traversase holul într-un grup de trei persoane, ceilalți doi bărbați fiind îmbrăcați în costume de seară dinaintea anilor douăzeci, cântând toți trei ceva despre peticul tare din pantalonii lui Rosie O’Grady. Parcă își amintea că s-ar fi uitat afară prin ușile duble și ar fi văzut lanternele japoneze care formau curbe grațioase, urmând panta șoselei și a locului de parcare: străluceau în culori blânde, pastelate, ca niște bijuterii în penumbră. Globul uriaș de sticlă de pe terasă era aprins și insectele de noapte se izbeau de el și atunci o parte din ființa lui, probabil ultima scânteie mică de rațiune, tot încerca să-i explice că, de fapt, era ora șase într-o dimineață de decembrie. Dar timpul fusese anulat.“

 

(Fragment din romanul „Shining“ de Stephen King, traducere de Ruxandra Toma, publicat la Editura Nemira)

1105 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.