Teodor Sicheotul, slujitorul iubitor

Sfântul zilei

22 aprilie 2013

9:59

Scris de:

Teodor SicheotulVenit pe lume în timpul împăratului Iustinian cel Bătrân, în satul Sicheot, primul sfânt prăznuit de Biserică pe 22 aprilie nu s-a născut sub semn bun. Hagiografia povestește, că Maria, mama lui cea ispititoare, l-a atras pe Cosma, trimis împărătesc, și astfel s-a născut cuviosul. Însî femeii i s-a arătat în vis că un luceafăr i-a coborât în pântece, atrăgăndu-i astfel atenția asupra pruncului ce urma a se naște.

Și s-a născut, dar n-a trecut mult și, cuprins fiind de credința în Dumnezeu și de puterea sfântului mucenic Gheorghe, a ales calea cea bună și s-a alăturat monahilor. S-a nevoit, a ascultat regulile mănăstirești și poruncile creștine, a propovăduit iubirea și s-a înălțat tot mai sus, spre Dumnezeu, iar după o vreme a primit Biserica Anastasiopolei să o păstorească.

Acolo și-a dus mai departe lucrarea, cu răbdare și dragoste. A adus mulți oameni aproape de Dumnezeu, le-a dat povețe bune, a săvârșit multe fapte bune și vindecări miraculoase, a prorocit întâmplări care aveau să se petreacă. În cele din urmă s-a mutat la Domnul în liniște. Legenda spune că înainte să-și dea sufletul i s-a arătat în vis Sfântul Gheorghe, care i-a dat un toiag. După aceea l-ar fi văzut pe același mucenic călare, trăgănd un alt cal pe care i-a poruncit să urce, arătându-i calea pe care va merge.

1295 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.