„Valoarea unui om rezidă în ceea ce dă el“

Exercițiu de gândire

24 februarie 2013

23:54

Scris de: and

Trăim în era vitezei. Suntem oamenii informației și, adesea, victimele ei. Fără gândire, informația nu poate duce la cunoaștere. Fără cunoaștere, suntem neputincioși.

Zi de zi, cotidianul Epoca.ro își invită cititorii la un exercițiu de gândire, pornind de la o opinie pe o temă de actualitate, exprimată de o personalitate a timpului nostru sau de un gânditor din vremuri apuse.

„Trebuie să ne ferim să băgăm în cap tineretului ideea că succesul este rostul vieții, fiindcă un om care are succes primește de obicei de la semenii săi o parte incomparabil mai mare decât cea corespunzătoare serviciilor pe care a putut el să le aducă. Valoarea unui om rezidă în ceea ce dă el, și nu în ceea ce este capabil să primească. Motivul cel mai important al muncii în școală, în universitate, în viață, este plăcerea de a munci și de a obține prin muncă rezultate care vor folosi comunității. A trezi și a dezvolta aceste forțe psihologice în tineret este sarcina cea mai de seamă a educatorilor. Numai o asemenea temelie duce la fericirea de a poseda unul din aceste lucruri, cele mai prețioase din lume: cunoașterea sau îndemânarea artistică.“

(Albert Einstein)

1409 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.