Victor Ponta a declarat că UDMR nu va participa la guvernare

Politic

19 decembrie 2012

13:26

Scris de:

PontaLa finalul negocierilor cu Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, premierul desemnat Victor Ponta a declarat că aceasta nu va participa la guvernare.

„Am discutat cu cei de la UDMR. Decizia finală este ca UDMR să nu faca parte din Guvern. Eu imi menţin decizia, ca premier şi lider politic şi USL îşi reafirmă această decizie – să pastreze un dialog cu UDMR care e singurul reprezentant politic al minorităţii maghiare, în toate schimbările referitoare la Constituţie, sistemul electoral, drepturile minorităţilor şi descentralizare şi dezvoltare regională”, a declarat premierul, potrivit realitatea.net. Ponta a completat apoi prin faptul că UDMR nu va primi funcţii de secretari de stat sau şefi de agenţii.

„Se pune problema în domeniile esenţiale”, a mai spus el, „drepturile minorităţilor, educaţie, cultură – acolo vor fi şi reprezentanti ai comunităţii maghiare, dar nu se pune problema unei participari politice”.

Conducerea PNL a decis că nu doreste ca UDMR să participe la guvernare, a anunţat, luni, vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu, care a spus că hotărârea a fost luată în urmă cu două zile.

 

Etichete: ,
596 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.