Viitorul aparţine nonviolenţei

Exercițiu de gândire

4 martie 2013

9:21

Scris de: and

Trăim în era vitezei. Suntem oamenii informației și, adesea, victimele ei. Fără gândire, informația nu poate duce la cunoaștere. Fără cunoaștere, suntem neputincioși.

Zi de zi, cotidianul Epoca.ro își invită cititorii la un exercițiu de gândire, pornind de la o opinie pe o temă de actualitate, exprimată de o personalitate a timpului nostru sau de un gânditor din vremuri apuse.

„Sunt convins că viitorul aparţine nonviolenţei, armoniei dintre diferitele culturi. Aceasta este calea pe care trebuie să păşească omenirea în următoarea ei etapă de evoluţie. Trebuie să înţelegem că violenţa întoarce spatele speranţei. E de dorit să preferăm speranţa. O speranţă a nonviolenţei. Acesta este drumul pe care trebuie să ne deprindem a-l urma. Atât în tabăra oprimaţilor, cât şi în cea a opresorilor trebuie să ajungem la un compromis pentru a contribui la eradicarea oprimării; astfel ne vom putea elibera de violenţa teroristă. Iată de ce nu trebuie să acceptăm să se acumuleze prea multă ură.”

Stephane Hessel

866 vizualizari


Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.