Anunţ devastator pentru Marcel Ciolacu si baronii de judeţe

4 0
Read Time2 Minute, 11 Second

Scăderea dramatică pentru  PSD în sondaje aduce în prim plan un mare avantaj pe care îl are politica românească în prezent.

Această scădere binevenită în sondaje a PSD-ului, marcat de lupte interne și de incapacitatea de a găsi un lider care să continue axa de tristă amintire Năstase-Ponta-Dragnea, aduce în prim plan un mare avantaj pe care îl are politica românească în prezent: pentru prima dată după mult timp lipsește tribalismul dual, fractura între două Românii politice.

Ultimele două mari fracturi au fost băsescianismul, care a împărțit România în două triburi care se urau, băsistii și anti-băsistii, și pesedismul lui Dragnea, care aproape a reușit să fractureze România între pesediștii conservatori și antieuropeni și restul.

După foarte mult timp, România are opțiuni. PSD-ul rămâne una din ele, dar PNL-ul și USR aduc o binevenită alternativă politică, fiecare cu avantaje și dezavantaje, cu principii doctrinare apropiate, dar suficient de diferite pentru a permite o oarecare diversitate de idei.

Iar acest lucru e important în acest prag de alegeri locale, pentru că va fi pentru prima dată când se va da un asalt pe tot teritoriul românesc asupra baronismului și tradiționismului politic.

În multe zone imposibil de schimbat încă va rămâne la putere acea coaliție nescrisă între PNL și PSD, care simbolizează mersul vechi al lucrurilor, mai ales după transfuziile de pesedism prin trecerea sutelor de primari dintr-o barcă în altă.

Dar în altele va exista o șansă reală de schimbare, sau cel puțin de provocare, care nu mai poate fi ignorată. Vor fi orașe, comune, sate câștigat pentru prima dată de USR, vor fi consilii care vor conține o diversitate de voci politice care vor impune o diversitate de idei și proiecte care nu au mai existat până acum.

Asta este marele avantaj al României în acest an pandemic, pandemia prin volatilitatea socială crescută a ros fanatismul politic și tribalismul dualist, reușind să slăbească în același timp PSD, care a rămas fără moțiune și PNL, care e prins în hora absurdă a măsurilor ciudate pe care trebuie să le ia când cazurile celui de-al doilea val cresc, expunându-se astfel politic.

Celelalte partide, adevărate partide zombie ca Pro România sau PMP, sunt un pericol pentru această diversitate, pentru ca alternativa lor nu e naturală, ci impusă de niște calcule care se bazează tot pe exploatarea fracturilor emoționale ale oamenilor. Existența lor trebuie din păcate tolerată, dar sunt bazine prielnice pentru o coagulare viitoare a unor forțe ultranaționaliste și antieuropene.

Deocamdată vor urma alegerile locale, poate cele mai importante de până acum, și care vor da tonul dezvoltărilor viitoare. conform Republica

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ludovic Orban: 'Este ridicolă această idee a PSD, așa cum ridicolă a fost și moțiunea de cenzură'

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, la Bistriţa, că nimeni nu s-a exprimat vreodată că vrea să amâne începerea şcolii şi că şcoala va începe la 14 septembrie, iar alegerile vor avea loc la 27 septembrie, calificând drept ridicolă ideea de amânare a alegerilor, avansată de PSD.   „Nimeni nu […]
sursa