Protest fata de „chiriile nebune” din Cluj-Napoca. S-a scandat „Da Doamne sa dispara piata imobiliara”

Peste 100 de persoane au protestat, marti, fata de chiriile prea mari din Cluj-Napoca si fata de evacuarile fortate, in cadrul unui mars prin centrul orasului, unde au scandat „Da Doamne sa dispara piata imobiliara”.

2 0

Participantii la mars s-au adunat, marti, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, avand pancarte cu mesaje precum „Case decente”, „Case pentru oameni, nu pentru profit”, „Cluj fara rasism”, „Oras universitar, iti lasa un gust amar”, „Vrem sa fim mutati in oras”, „Solidaritate intre evacuati si chiriasi”, „Opriti evacuarile fortate”, „Da Doamne sa dispara piata imobiliara” sau „Orasul este al tuturor, locuirea este un drept, nu un privilegiu”.

Ei au avut si scandari la adresa primarului Emil Boc: „Boc, pune casele la loc” sau „Locuinte sociale, nu afaceri imobiliare”.

„17 decembrie este Ziua Impotriva Evacuarilor, astfel ca a venit timpul ca, impreuna, evacuati si chiriasi, sa ne cerem drepturile in Cluj-Napoca, orasul chiriilor nebune. Trebuie sa ne aratam solidari impotriva chiriilor prea mari. De asemenea, comemoram si 9 ani de la mutarea fortata a 350 persoane de etnie rroma de pe strada Coastei in proximitatea rampelor de deseuri ale municipiului Cluj-Napoca”, a spus unul dintre organizatori.

Potrivit acestuia, o solutie la chiriile mari din Cluj-Napoca ar fi inghetarea acestora printr-o decizie a Consiliului Local, dupa modelul practicat in Berlin si Barcelona, sau supraimpozitarea proprietarilor si a dezvoltatorilor imobiliari care inchiriaza mai multe apartamente.

Marsul pentru Drepturile Chiriasilor si Impotriva Evacuarilor s-a desfasurat pe traseul Bulevardul Eroilor-Piata Avram Iancu-Bulevardul 21 Decembrie-Prefectura Cluj-Piata Unirii-strada Memorandumului-strada Motilor.

In fata Primariei Cluj-Napoca a avut loc lansarea „Caramida. Ziarul dreptatii locative”, iar cei prezenti au interpretat „Colinda solidaritatii”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mesaj pentru Timișoara de la Emil Constantinescu

La 30 de ani de la Revoluția Română, fostul președinte Emil Constantinescu a ținut să transmită un mesaj către Timișoara. În textul său, Emil Constantinescu îi salută pe revoluționarii și locuitorii Timișoarei pe care „ îi asigur de întregul meu respect“. De asemenea, fostul șef al statului din perioada 1996 -2000 afirmă că „Timișoara ar putea reprezenta astăzi, la 30 de ani de la câștigarea libertății, un model al recâștigării solidarității în slujba unui ideal comun care să conducă România spre o nouă etapă a istoriei sale“.