Centrul Diplomației Culturale – Conferință cu prilejul aniversării a 140 de ani de la nașterea ilustrului Muscelean ION MIHALACHE, Dascăl și păstrător al Tradițiilor Satului românesc etern

2 0

În ziua de vineri, 4 martie 2022 – a fost organizată manifestarea cultural-istorică consacrată Aniversării a 140 de ani de la nașterea ilustrului înaintaș țărănist, ION MIHALACHE, fiu al Muscelului și al Argeșului și al României Eterne, beneficiind de colaborarea excepțională a Primăriei și Consiliului Local Topoloveni, a Casei de Cultură ”Pr. Ion Ionescu”, ca și a Bibliotecii Orășenești, din locul de origine a acestui atât de important Dascăl și Om politic al țării noastre din perioada interbelică.

În numele Centrului Diplomației Culturale cu o activitate prodigioasă în ultimii 20 ani, atât în București, cât și în țară, în slujba Culturii și Spiritualității românești, mereu în preajma Bisericii noastre sfinte, dar prin  colaborarea realizată cu entități internaționale, culturale și diplomatice, românești și din străinătate, dorim să MULȚUMIM pentru colaborarea cu Autoritățile locale care a condus la realizarea acestui Eveniment cultural – istoric la Topoloveni.

De asemenea, dorim să adresăm mulțumirile noastre speciale Domnului Primar al Orașului Topoloveni, dl. Gheorghiță Boțârcă și colaboratorilor săi, dintre care s-a remarcat dl. manager Emil Antohi și echipa sa, dar și doamnelor bibliotecare Oana-Maria Marinică Mustățea și Anca Vasiliu, ca si, desigur doamnele de la Secretariatul Primăriei.

Mulțumiri cu aprecieri speciale adresăm tuturor celor care au îmbogățit Evenimentul prin conferințele pe care le-au prezentat în frumoasa Sală-amfiteatru a Casei de Cultură, respectiv : primarul Orașului Topoloveni, dl. Gheorghiță Boțârcă, ist. Mihai Guțanu (Primăria Mun. București), Pr. Dan Pavel și dna. Simona Ungureanu (Casa de Cultură Topoloveni), dr. ist. Ștefan Dumitrache, Viceprimar și ex-director al Muzeului Mun. Curtea de Argeș, mediator Ioan-Virgil Stuparu, președintele Asociației ”Mișcarea Musceleană” din C. Muscel și din partea CDC, dl. prof. Jenel Marin.

Nu vom uita contribuția deosebită și, adresăm vii Mulțumiri conducerilor celor două Licee care au contribuit foarte mult la buna realizare a manifestării : dna. Director prof. Florina Biculescu și dnei. Director adj. prof. de limba Engleză Adela Pielmuș – de la Liceul Tehnologic, ca și dlui. prof. Ist. Valentin Scarlat, Director al Liceului „Ion Mihalache”. De asemenea, doamnelor și domnilor profesori de la cele două licee: dna. prof. Ist. Violeta Ciobanu, dna. prof. Limba Română, Liliana Turturoiu, de la Liceul Tehnologic, ca și dnei. prof. de limba Franceză, Maria Nedelcu și, desigur, dlui. prof. Ist. Daniel Serafimescu, excelent ghid pentru locurile natale ale lui Mihalache, de la liceul care poartă numele acestui Fiu al orașului de pe malurile râului Cârcinov.

Nu în ultimul rând adresăm mulțumirile cuvenite Presei de Argeș și Muscel – în special dlui. Redactor-șef Cristian Vasile, de la Jurnalul de Argeș, care a reflectat desfășurarea evenimentului prin mijloacele sale specifice, ca și instituțiilor locale care și-au trimis reprezentanții, după cum urmează : Primăria și Biblioteca Municipală din Curtea de Argeș, Asociația ”Mișcarea Musceleană” din C. Muscel, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii din Golești, Muzeul Județean Argeș din Pitești, Centrul Cultural din Mioveni, care au fost alături de organizatorii evenimentului.

Totodată, menționăm și faptul că intenția deja declarată a Centrului Diplomației Culturale este de a continua colaborarea cu Primăria, Consiliul local al Orașului Topoloveni, cu Casa de Cultură și cu toate instituțiile sale componente, din oraș, ca și cu Instituții și Personalități din județ și din întreaga țară, în vederea realizării un COLOCVIU național și cu participare internațională ”Ion MIHALACHE”, anual, având ca locații principale săli și instituții din frumosul oraș de care este legat definitiv numele acestei mari Personalități Musceleane, Argeșene și Românești – eveniment cu tematici diverse, prestabilite, pe secțiuni și, desigur, cu participarea unor reputați profesori și cercetători din instituțiile interesate și invitate, din județ, din țară și din străinătate.

 

Să păstrăm vie Memoria lui Ion Mihalache, așa să ne ajute Dumnezeu !

Centrul Diplomației Culturale

Președinte,                                                                                Vicepreședinte,

    prof. Jenel Marin                                                                        ziarist Ion Motea   

 redactor EPOCA.ro și ziarul DREPTATEA                                   director EPOCA.ro

                                                                                                                        

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Centrul Diplomației Culturale – Conferință cu prilejul aniversării a 140 de ani de la nașterea ilustrului Muscelean ION MIHALACHE, Dascăl și păstrător al Tradițiilor Satului românesc etern

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mare atenție la bani! Analistul economic Adrian Negrescu atrage atenția: ‘Războiul din Ucraina, sancțiunile la adresa Rusiei și Belarus ne vor afecta direct, așa că trebuie să fim atenți cu banii’

Analistul economic Adrian Negrescu a oferit recomandări pentru români în această perioadă grea. „E o perioadă plină de provocări, cu creșteri de prețuri la energie, la carburanți, la alimente. Trecem, privim vremuri tulburi în care este esențial să fim atenți pe ce ne cheltuim banii. Creșterea prețurilor ne-a mâncat deja […]