George Simion îl pune la zid pe Codrin Stefănescu! Liderul AUR exclude orice asociere cu APP: ‘Aceste personaje sunt asociate cu jaful și corupția care a au avut loc în România în ultimii 30 de ani’

APOSTOL Stan
1 0

În ultima perioadă se vorbește din ce în ce mai des despre suveranism, curentul care pare că s-a dezvoltat și a luat amploare în Europa. În România, AUR este partidul în a cărui retorică se regăsește cel mai des termenul și care încearcă chiar să creeze un pol suveranist în vederea alegerilor din 2024. Liderul Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, s-a delimitat de orice asociere cu președintele Alianței pentru Patrie, Codrin Ștefănescu, chiar dacă acesta din urmă i-a trimis o vacă bălțată românească cadou de nuntă.

 

George Simion: AUR lucrează pentru crearea unui pol suveranist în România

În România, AUR încearcă să fie corespondentul suveranismului și se străduie să-și promoveze doctrina și să câștige cât mai mulți adepți. În acest sens, pe 2 noiembrie, AUR a organizat la Parlament conferinţa „Suveranitatea azi!”, organizată de Institutul de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu”, condus de senatorul AUR, Claudiu Tîrziu.

Printre cei prezenţi la eveniment s-au aflat jurnalistul italian Pasquale Ferraro, director al „Nazione Futura”, activistul civic Marian Munteanu, jurnalistul Sorin Roşca Stănescu, analistul Dorin Iacob, avocaţii Toni Neacşu şi Gheorghe Piperea, parlamentari, reprezentanţi ai mai multor asociaţii şi organizaţii neguvernamentale.

Totodată, partidul condus de George Simion a organizat în weekendul 12-13 noiembrie la Parlament conferința internațională ”Acea Europă în care credem”. La eveniment au participat lideri de partide, reprezentanți ai legislativelor naționale și eurodeputați.

Printre aceștia s-au numărat André Ventura lider al partidul CHEGA (deputat CHEGA în Parlamentul Republicii Portugheze), Carlo Fidanz, deputat în Parlamentul European și șeful delegației Fratelli d’Italia în cadrul Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), Leena Meri- prim-vicepreședinte al „Partidului Finlandezilor”, Nicolas Bay -vicepreședinte al Reconquête și membru al Parlamentului European.

Contactat de Hotnews.ro, George Simion spune că AUR lucrează pentru crearea unui pol suveranist în România și că există deja există discuții în acest sens cu mai multe formațiuni mici.

George Simion: „Noi avem în lucru crearea unui pol în vedere alegerilor din 2024. Ne-am întâlnit cu cei de la Alianța Național Țărănistă condusă de Radu Ghidău și președintele Partidului Republican, Marian Cucșa. Acest pol va îngloba pe lângă partide și asociații civice și personalități, dar nu va pot da mai multe detalii referitoare la persoane sau entități pentru că nu am acordul lor”, spune George Simion.

Liderul AUR explică ce înseamnă în viziunea sa un pol suveranist: „AUR este o formațiune care susține apartenența la UE și NATO, nu suntem adepții unui ROEXIT, în schimb credem că politica noastră externă în multe privințe ar trebui să fie similară cu cea a Poloniei și Ungariei, țări care sunt membre UE și NATO. Există mai multe curente la nivel european în acest moment: curentul federalist al statelor unite al Europei, curent care vrea să centralizeze decizia la Bruxelles și mai este curentul suveranist din care facem parte și noi care își dorește continuarea UE dar sub forma menținerii fiecări idei distincte de gândire”.

Liderul AUR a ținut să precizeze că partidele conduse de politicieni care au condus România sunt excluse din discuțiile pentru crearea unui platforme suveraniste. „Este exclus ca personaje precum Codrin Stefănescu, Liviu Dragnea sau Viorica Dăncilă să reprezinte alternativă pentru parteneriat cu AUR pentru că aceste personaje sunt asociate cu jaful și corupția care a au avut loc în România în ultimii 30 de ani”, spune Simion, conform hotnews.ro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Profesorul Andrei Marga: Disprețul pentru viață din războaiele mondiale a revenit! Liderul expune viețile cetățenilor lui ca să arate la ce poate recurge rivalul

Andrei Marga, fostul ministru al Educației și fost rector al Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, revine cu o nouă analiză asupra conflictului militar din Ucraina. El remarcă mizeriile de ambele părți și susține că lasate nerezolvate probleme din al Doilea război mondial izbucnesc acum și ar trebui mers până la capăt cu […]

You May Like