Ţara noastră a obţinut o victorie importantă la nivel internaţional

APOSTOL Stan

România a ajuns în top 5 la nivelul unui clasament realizat de platforma online de rezervări AirBNB. Ţara noastră va reprezenta un punct de atracţie în 2020.

2 0

România a fost nominalizată în top 5 al celor mai căutate destinaţii pentru anul 2020 de către platforma internaţională AirBNB, potrivit unui comunicat al Ministerului Turismului. Reprezentanţii platformei online de rezervări descriu România ca fiind o destinaţie recunoscută pentru peisajele unice, în care turiştii se pot bucura de experienţe unice şi situează ţara noastră între destinaţiile consacrate, precum Statele Unite, Spania, Thailanda sau Australia.

AirBNB estimează că România va cunoaşte în 2020, conform estimărilor, o creştere a rezervărilor de 298% faţă de anul 2019. Aceste estimări vin după ce, în acest an, conform datelor INS, sosirile vizitatorilor străini în România au crescut, în primele opt luni, cu peste 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Aceste estimări pentru anul 2020 ne arată încă o dată potenţialul enorm pe care România îl are din punct de vedere turistic. Datele INS ne arată o creştere a vizitatorilor străini care au ajuns în ţara noastră în primele 8 luni ale anului 2019 dar, totodată, o creştere cu aproximativ 8% a numărului de turişti români care au ales să îşi petreacă vacanţele în ţara noastră şi să redescopere România ca destinaţie turistică”, a afirmat ministrul de resort, Bogdan Trif, citat în comunicat.

Potrivit acestuia, măsura voucherelor de vacanţă a fost cea care a stimulat foarte mult industria turistică de la noi din ţară.

„În acelaşi timp, trebuie spus că, în acest an, sunt cu aproximativ 15% mai multe societăţi comerciale private care au ales să acorde vouchere de vacanţă angajaţilor. Acest lucru dovedeşte încă o dată că această măsură a fost una care a avut nu doar un rol social ci şi un rol economic important”, a mai arătat Trif.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ziua Armatei Române se sărbătoreşte în fiecare an pe 25 octombrie

iua Armatei Române se sărbătoreşte în fiecare an pe 25 octombrie. Sărbătoarea a fost instituită prin decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959. În 1944, la această dată, teritoriului României era eliberat de sub ocupaţie hortysto-fascistă, cu jertfa a mii de vieţi. Momentul nu a însemnat şi încetarea luptelor duse, […]