Sfaturi pentru a nu avea probleme în casă. De ce trebuie să te ferești

Redactia
2 0

Poți să-ți faci casa mai sănătoasă? Categoric DA, spun experții de la MedicineNet. Ei au altătuit o listă cu 4 sfaturi legate de lucrurile pe care trebuie să le faci ca să eviți pericolele din propria casă. Iată cu ce trebuie să începi:

Alarmele vitale

Nu se spune destul de des, dar…. Schimbați proactiv bateriile în alarmele de fum, gaze și monoxid de carbon! Nu așteptați până când realizați că semnalul de alarmă nu se mai aude suficient de tare. Setați un memento anual, cum ar fi de ziua voastră, ca să vă aduceți aminte să schimbați bateriile. Sau, dac sunt cu alimentare la priză, verificați lunar că dispozitivele funcționează, deoarece acestea se vor uza în timp.

Ventilația periculoasă

Murdăria și neglijarea pot eroda eficiența sistemului dumneavoastră de încălzire, ventilație și aer condiționat și pot duce la defecțiuni. Schimbarea filtrelor, după scrie în instrucțiuni că este necesar, împiedică acumularea murdăriei. Verificați-le lunar, în special în lunile de iarnă și de vară, când aveți un consum ridicat și schimbați-le ori de câte ori par murdare sau cel puțin la fiecare trei luni. Acest lucru este important mai ales dacă cineva din casă are alergii sau astm.

Bureții și lavetele de spălat vase

Acum treceți în bucătărie. Deși bureții de spălat vase sunt mai economici și mai ecologici decât șervețele de hârtie sau orice alfel de lavete, ei se pot umple rapid cu bacterii. Un studiu publicat în Scientific Reports a arătat că punerea lor în cuptorul cu microunde și spălarea lor cu tot felul de substanțe putern antibacteriene poate înrăutăți problema – tulpinile mai slabe de bacterii care au fost ucise au lăsat loc tulpinilor mai puternice, care se înmulțesc. Când buretele (sau orice lavetă sau ștergar de vase) începe să miroasă neplăcut, înlocuiți-l!

Tocătoarele – pepinieră

Chiar dacă aveți plăci de tăiat (tocătoare) speciale pentru carne și alte produse, acestea au nevoie de îngrijire adecvată. După fiecare utilizare, trebuie să spălați tocătoarele, să le așezați în mașina de spălat vase sau să le igienizați cu o soluție de înălbitor. Dar, odată ce apar șanțuri greu de curățat pe suprafața lor, în special problematice fiind tocătoarele din lemn și plastic, bacteriile pot prospera ca în adevărate pepiniere. În acel moment, chiar și o curățare riguroasă poate să nu mai fie suficientă – și trebuie să înlocuiți tocătorul. Dacă sunteți la cumpărături pentru noi plăci de tăiat, luați în considerare bambusul, care este mai tare și mai puțin poros decât lemnul normal utilizat de regulă pentru aceste ustensile de bucătărie. La fel, nu folosiți lingurile de lemn sau alte ustensile din același material prea mult timp, pentru că nici ele se zgârie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Rectificare bugetară. Personalul din cabinetele demnitarilor, redus cu 50 la sută

Actul normativ propune diminuarea numărului de posturi aferente cabinetului secretarului de stat, subsecretarilor de stat și asimilaților acestora din cadrul ministerelor și aparatului de lucru al Guvernului, precum și cele aferente cabinetului conducătorului de organ de specialitate al administraţiei publice centrale cu rang de secretar de stat, informează Mediafax.  Eliberarea […]