Traian Băsescu, ieșire dură în plenul Parlamentului European: ‘Lunga listă de cedări și compromisuri excesive făcute în favoarea Rusiei de dragul afacerilor unor mari companii Europene, au finanțat armata cu care Putin amenință azi pacea unor state Europene’

ASLAN Dan
1 0

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, europarlamentar PMP, a avut o intervenție dură în Plenul Parlamentului European pe tema situației de la frontiera Ucrainei.

Pretenția Kremlinului de a negocia cu NATO și SUA o nouă arhitectură de securitate în Europa, prin restabilirea zonelor de influență din timpul URSS, arată negarea de către Rusia a dreptului suveran al statelor independente de a-și decide singure sistemele de alianțe și modul de a-și asigura securitatea.
Lunga listă de cedări și compromisuri excesive făcute în favoarea Rusiei (vezi R.Moldova, Georgia, Estul Ucrainei, Nagorno Karabah, Crimeea) de dragul afacerilor unor mari companii Europene (Germania, Italia, Franța, Olanda sau Austria) dar și pentru aprovizionarea cu gaze în condiții preferențiale, au finanțat armata cu care Putin amenință azi pacea unor state Europene.
Altfel spus, atât de îndrăgitul ”business as usual” cu Rusia s-a făcut în detrimentul securității Ucrainei, dar și a Țărilor Baltice, a Poloniei și a României care suportă acum presiunea Armatei Ruse.
În aceste zile, SUA și Regatul Unit au reacționat rapid și masiv, consolidând militar Ucraina și Flancul Estic. NATO este singurul scut real pentru securitatea Europeană.
(Prezențele militare simbolice ale unor state din Uniune nu pot fi o garanție de securitate, iar ”autonomia strategică” a Uniunii Europene este astăzi doar o iluzie).
Cel puțin pentru moment, soluțiile pentru securitatea Europei sunt:
1. accelerarea procesului de dobândire a independenței energetice față de Rusia;
2. descurajarea militară și economică a Rusiei;
3. încetarea compromisurilor politice favorabile Rusiei”, a declarat Traian Băsescu în plenul Parlamentului European, conform BUGETUL.ro.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Dorel Vișan: ‘Trebuie să ne întoarcem la credință. S-a instaurat deja un sistem corupt. La noi a murit spiritul românesc’

Actorul Dorel Vișan a vorbit despre modul în care omenirea s-a schimbat odată cu apariția pandemiei de SARS-CoV-2.   „Trăim într-o lume în care este mai de preț să vezi ce au făcut ceilalți decât să faci tu un anumit lucru. Noi găsim în noi ceea ce alții ascund și […]

You May Like