Marcel Ciolacu, discurs cu alură de premier: Va trebui să reducem impozitarea muncii și va trebui să mărim impozitarea capitalului

0 0

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că trebuie redusă impozitarea muncii şi mărirea impozitării capitalului pentru a reveni la o „echitate socială”: ”Dacă vom merge în continuare fără o politică echitabilă social, la un moment dat se va reveni la o criză socială”.

 

Echitatea socială este menirea noastră să o facem şi nu menirea dreptei. Asta nu înseamnă că venim cu taxe mai mari, asta înseamnă că va trebui să reducem impozitarea muncii şi va trebui să mărim impozitarea capitalului. Va trebui să explicăm foarte clar acestea lucruri şi să creăm pârghiile care ne duc la închiderea unei discrepanţe între pătura de jos şi pătura de sus. Dacă vom merge în continuare fără o politică echitabilă social, la un moment dat se va reveni la o criză socială. (…)

Nu există să ai venituri excepţionale şi statul să nu ţi le impoziteze suplimentar pe perioada cât timp ai aceste venituri suplimentare. Nu poţi să beneficiezi de bani de la stat pentru că este pandemie şi tu să faci venituri extraordinare şi nimeni să nu ţi le impoziteze. Nu poţi să câştigi într-o criză energetică de la noi toţi şi nimeni să nu te impoziteze. Trebuie să lămurim aceste lucruri. Nu sunt impozite în plus, sunt echităţi sociale pe care trebuie să le aşezăm şi să le explicăm foarte bine românilor. Dacă nu vom face acest lucru noi, Partidul Social Democrat şi cel mai mare partid în România, nimeni altcineva nu o va face„, a declarat Ciolacu, la Zalău.

El a spus că este nevoie de investiţii masive, iar producătorii agricoli şi firmele din construcţii trebuie ajutate cu scheme de ajutor de stat.

 

Este cazul să recunoaştem să ne trebuie investiţii masive, având în cei doi ani de guvernare de dreapta cel mai mare deficit comercial la produsele alimentare, România fiind unul dintre cei mai mari producători agricoli. Trebuie să venim cu scheme de ajutor de stat pentru producători ca să-şi mărească capacităţile astfel încât să nu mai fim obligaţi să importăm atât de mult. Trebuie să venim pentru companiile de construcţii cu scheme de ajutor să-şi producă materialele de construcţii în România, jumătate din materialele de construcţii folosite în acest moment, de la autostrăzi până la reparaţiile de creşe sau grădiniţe, sunt importate. Trebuie să ajutăm capitalul românesc„, a mai spus Ciolacu, conform agerpres.ro, citează Bugetul.ro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vasile Dîncu dă de pământ cu PNL: ‘Prietenii noștri galbeni îi cereau demisia lui Marius Budăi, pentru că vrea să creștem pensiile ca după aceea să vină Zeus și să spună 15%’

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a declarat  despre decizia din coaliţie privind creşterea pensiilor, că ”prietenii noştri galbeni îi cereau demisia lui Marius Budăi, pentru că vrem să creştem pensiile ca după aceea să vină Zeus şi să spună 15%”, iar aceste chestiuni nu sunt normale pentru o […]

You May Like