Miron Mitrea: ‘Dacă România nu se mai împrumută, pensiile și salariile trebuie să scadă cu cel puțin 30%’

ASLAN Dan
1 0

Analistul politic Miron Mitrea afirmă că, în cazul în care România hotărăște să nu se mai împrumute, atunci Guvernul va fi forțat să reducă pensiile și salariile cu cel puțin 30%.

„De vreo 3 ani, datoria externă a României face o gimanstică incredibilă. Ne împrumutăm pe bandă rulantă. Statul se împrumută, dar nu cheltuie banii eficient. Dacă statul român taie împrumuturile și trăiește doar din ceea ce produce, atunci vom fi nevoiți să reducem salariile și pensiile cu cel puțin 30%. Deficitul bugetar este de 6%, deci România are 25% din buget pe datorie. Dacă scoatem această datorie din buget, trebuie să dăm jos salariile și pensiile cu 30% cel puțin. Dacă nu vrem să ne mai împrumutăm, atunci reducem salariile. Suntem în trendul Europei cu salariile mai mari la stat față de particulari. Naționalismul european a trecut, dar suntem într-un mare stat federal”, a declarat Miron Mitrea la Realitatea NET,  în emisiunea „Culisele Puterii”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Șeful Societăţii de Meteorologie din România: 'Vor veni vremuri grele. Seceta de acum e abia începutul'

Preşedintele Societăţii Meteorologice Române, Ion Sandu, a avertizat că seceta de acum este numai începutul şi vor veni vremuri grele, motiv pentru care guvernele trebuie să ia măsuri în perioada care va urma.   Specialistul spune că este nevoie de irigații și explică faptul că trebuie respectate anumite reguli, potrivit agerpres.ro. […]