PSD-iștii autentici și-au luat partidul înapoi. Adio pd-ismului, pnl-ismului și prm-ismului din PSD!

0 0

Dacă până acum ceva timp în fruntea PSD-ului se etalau tot felul de personaje cu un trecut de traseiști, iată că în cele din urmă PSD-ul și-a ales un președinte care a crescut în curtea partidului de la întemeierea lui din 1990. Ultimul președinte ca PSD-ist autentic pe care l-a avut partidul a fost Victor Ponta. Marcel Ciolacu și-a adus lângă el pe Paul Stănescu ca Secretar General și un grup de vicepreședinți cu vechime în partid care în ultimii ani au fost marginalizați de fostele conduceri.

Activitatea politică a lui Marcel Ciolacu conform Wikipedia

Membru al Partidului Social Democrat începând cu anul 1990. În cadrul formațiunii social-democrate a deținut, atât la nivel local, cât și național, funcțiile de vicepreședinte al Organizației de Tineret PSD Buzău (1996–2000), vicepreședinte al Organizației Municipale PSD Buzău (2000–2010), vicepreședinte al Organizației Județene PSD Buzău (2000–2010) și președinte al Organizației Municipale PSD Buzău (2010–2015). În prezent este președinte al Organizației Județene PSD Buzău, fiind votat pentru această funcție în 2015.

Marcel Ciolacu a ocupat funcția de prefect interimar între noiembrie 2005 și decembrie 2006, și apoi, drept consilier local în Buzău, a fost ales viceprimar pentru mandatul 2008–2012.

La alegerile parlamentare din 9 noiembrie 2012, Marcel Ciolacu a fost ales deputat din partea PSD în circumscripția electorală nr. 10 Buzău, colegiul uninominal nr. 7, unde l-a avut în postura de contracandidat pe democrat-liberalul Cezar Preda. În martie 2013, prim-ministrul Victor Ponta l-a numit în funcția de consilier onorific pe probleme de regionalizare și administrație publică, iar în 2014 a devenit secretar al Camerei Deputaților.

După demiterea premierului Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu a devenit vicepremier fără portofoliu în cabinetul condus de Mihai Tudose. A deținut și funcția de ministru interimar al Apărării. În septembrie 2018 a semnat scrisoarea disidenților din PSD care cereau demisia lui Liviu Dragnea. După încarcerarea acestuia din urmă, postul de președinte al Camerei Deputaților a rămas vacant. Astfel, pe 29 mai 2019, Marcel Ciolacu a fost ales în funcție cu 172 de voturi „pentru” și 120 „împotrivă”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Twitter ameninţă cu ştergerea conturilor.

Twitter avertizează că doar utilizatorii care folosesc platforma online în mod constant îşi vor putea păstra contul, iar demersul vizează înlăturarea userilor falși, relatează CNN, potrivit Mediafax.

You May Like