Sondaj IMAS. Klaus Iohannis cotat cu 42% în intențiile de vot la prezidențiale. Câți români i-ar vota pe Dan Barna și Viorica Dăncilă/ Clasamentul partidelor

Redactia
1 0
Read Time1 Minute, 12 Second

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, Klaus Iohannis ar fi votat de 42% dintre români, potrivit unui sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM în perioada 15 iulie – 2 august.

Următorul clasat în topul prezidențiabililor, la mare distanță, este Călin Popescu Tăriceanu, cu 13,8%, iar pe poziția a treia este Victor Ponta cu 12,9%.

Locurile patru și cinci în sondajul IMAS aparțin USR-PLUS. Dacian Cioloș este cotat cu 10,4%, în vreme ce prezidențiabilul oficial al Alianței, Dan Barna, are o intenție de vot de 9,4%, fiind clasat pe locul cinci, cu aproape două procente în fața Vioricăi Dăncilă (PSD) pe care au declarat că ar vota-o 7,5% dintre respondenți.

Dacă alegerile parlamentare ar avea loc acum un sfert dintre cei care spun că ar merge sigur la vot ar alege PNL. Liberalii adună 25,5% din intențiile de vot. USR, măsurat fără partenerii de la PLUS, este favorit pentru 21,4% dintre români, iar PSD ar fi votat de 19,4% dintre cei siguri ca ar vota.

Pe locul patru se află Pro Romania, cu 9%, iar pe locul cinci ALDE, cu 7,3%.

Clasamentul este continuat de PLUS, 6%, UDMR, cu 4,2% și PMP, cu 2,9%.

Sondajul IMAS a fost realizat la comanda Europa FM, în perioada 15 iulie – 2 august, prin metoda CATI, și a avut 1.010 respondenți. Marja de eroare este +/- 3,1%.


Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

USR și PLUS s-au înțeles pentru o alianță politică. Obiective: câștigarea alegerilor prezidențiale, locale și parlamentare și guvernarea până în 202

USR și PLUS au anunțat, marți, că au convenit asupra unei alianțe politice, care, din cauza procedurii judiciare îndelungate de înscriere, va fi dublată de o alianță electorală pentru prezidențiale. Protocolul ar urma să se semneze în următoarele zile.Obiectivele imediate sunt câștigarea alegerilor prezidențiale, locale și parlamentare, formarea, în 2020, […]