140 de ani de la proclamarea Regatului României. Majestatea Sa Margareta: Coroana are datoria de a duce mai departe idealurile fondatorilor statului român modern

1 0

Custodele Coroanei române, Majestatea Sa Margareta, a afirmat, vineri, într-o ceremonie care a avut loc în Holul de onoare al Castelului Peleş din Sinaia, la 140 de ani de la proclamarea Regatului României, că este de datoria Coroanei să ducă mai departe idealurile fondatorilor statului român modern.

În discursul său, Majestatea Sa Margareta a arătat că nimeni nu va mai putea împiedica dezvoltarea ţării, potrivit agerpres.ro, citează stiripesurse.ro.

„Suntem împreună pentru a sărbători 140 de la proclamarea Regatului României. 26 martie este o zi fundamentală în procesul de modernizare a ţării noastre. În anul 1881, România avea o constituţie vizionară şi îndreptată spre viitor, un suveran cu aspiraţii şi valori europene, legături diplomatice cu marile puteri ale lumii, baze solide în economie, apărare, educaţie şi cultură. Astăzi, Coroana, ca şi societatea civilă şi guvernarea, are datoria istorică de a duce mai departe idealurile fondatorilor statului român modern. Asemenea strămoşului meu, Regele Carol I, doresc să afirm azi, la 140 de ani de la proclamarea Regatului: nimeni nu va mai putea împiedica dezvoltarea României. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a spus Custodele Coroanei.

La ceremonie a participat şi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, care a reamintit că anul acesta se împlinesc 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai al României, momentul fiind marcat de minister prin intermediul unui parteneriat cu Asociaţia pentru Patrimoniul Regal Peleş şi cu oraşul Sinaia.

Semnat la data de 22 septembrie 2020, protocolul de colaborare prevede realizarea şi amplasarea statuii Regelui Mihai I al României în oraşul Sinaia.

De asemenea, ministrul Culturii a reiterat implicarea statului român în păstrarea, conservarea şi restaurarea patrimoniului ansamblului Castelului Peleş.

„Ansamblul Castelului Peleş este reprezentativ pentru toţi românii şi un motiv de mândrie naţională. Ministerul Culturii se implică în păstrarea, conservarea şi restaurarea patrimoniului, deoarece acesta poate fi şi trebuie să fie unul dintre motoarele de dezvoltare locală. În acest sens, avem mai multe intervenţii de punere în siguranţă, restaurare şi punere în valoare, finanţate de la bugetul de stat prin programul de stat de restaurare a monumentelor istorice, pentru ansamblul Castelului Peleş, iar acum am plăcerea să anunţ că s-a lansat procedura de achiziţie publică pentru proiectare”, a spus ministrul Gheorghiu în discursul său.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cristian Terheș atrage atenția: Ce informații despre voi vor fi stocate pentru 'certificatul verde digital'?

Europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș a dezvăluit ce va conține pașaportul/certificatul verde digital adoptat la nivel de Uniune Europeană și atrage atenția asupra încălcării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor statelor membre UE. ”Ce informatii despre voi vor fi stocate pentru „certificatul verde digital”? Am spus ca am votat impotriva intrarii […]

You May Like