Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, acuzată de nerușinare pentru că zboară des cu avionul privat

APOSTOL Stan
1 0

Scandal în interiorul UE! Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a zburat cu un avion privat de 23 de ori pe parcursul anului trecut, mult mai frecvent decât cei 27 de comisari europeni, în condiţiile în care, potrivit codului de conduită al comisarilor, aeronavele private trebuie folosite doar în cazuri excepţionale.

 

„Este o ruşine că preşedinta Comisiei continuă să se bazeze pe avioane private, în contextul crizei climatice”, a declarat pentru cotidianul Der Spiegel europarlamentarul Martin Schirdewan, liderul partidului german de extremă stânga Die Linke, conform spotmedia.ro.

Comisarul UE pentru politica externă, Josep Borrell, a călătorit cu avionul privat doar de două ori în 2023, iar Comisia Europeană în ansamblu a recurs la acest mijloc doar de 29 de ori în aceeaşi perioadă, potrivit unui document al Bruxellesului solicitat de europarlamentarul german.

Schirdewan a spus că pe lista zborurilor private ale Ursulei von der Leyen din 2023 figurează şi trei între Bruxelles, în Belgia, şi Strasbourg, în nordul Franţei, oraşele care găzduiesc cele două sedii ale Parlamentului European.

Între cele două oraşe există legături pe calea ferată şi călătoria durează mai puţin de cinci ore, a subliniat Schirdewan în remarci publicate miercuri de Der Spiegel.

Codul de conduită al comisarilor stipulează că „trebuie luate în considerare cu atenţie toate opţiunile, astfel încât taxiul aerian să fie doar ultima soluţie„.

Membrii Comisiei şi personalul acesteia nu ar trebui să aibă voie să ia avionul pentru destinaţii unde pot ajunge cu trenul în cel mult şase ore, a mai spus eurodeputatul german.

Să le ceri oamenilor care nu au prea mulţi bani să facă economie de energie, în timp ce tu zbori cu avionul privat de la A la B este neruşinare„, a conchis acesta.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se pregătește ceva? Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei la București: 'Germania sprijină donația OMS de echipamente medicale în vederea pregătirii pentru situații de urgență a României'

Germania sprijină donaţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în valoare de aproximativ jumătate de milion de dolari, către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, pentru îmbunătăţirea pregătirii şi capacităţii de intervenţie în situaţii de urgenţă a României, a transmis, vineri, ambasada acestei ţări la Bucureşti. „Germania este mândră să poată […]