AM AJUNS SĂ FIM SĂRACI ȘI UMILIȚI PENTRU CĂ NU REACȚIONĂM LA ÎNCĂLCAREA DE CĂTRE AUTORITĂȚI A DREPTURILOR NOASTRE FUNDAMENTALE

4 0

Fiecare om, cetățean român sau de altă cetățenie, dar care trăiește în România, are garantat prin Constituția țării, cât și prin Carta ONU, de la nașterea lui și până la trecerea în neființă, următoarele drepturi fundamentale care sunt DREPTURI INATACABILE, NENEGOCIABILE și mai ales INVIOLABILE, respectiv:

 

• Dreptul la DEMNITATE;
• Dreptul la VIAȚĂ;
• Dreptul la SĂNĂTATE;
• Dreptul la SIGURANȚA SA EXISTENȚIALĂ;
• Dreptul la BUNĂSTARE și PROSPERITATE;
• Dreptul la UN MEDIU ÎNCONJURĂTOR SĂNĂTOS ȘI ECHILIBRAT ECOLOGIC;
• Dreptul la LIBERTATE;
• Dreptul la EDUCAȚIE și CULTURĂ;

la care, legea noastră fundamentală mai asociază într-un mod foarte generos și declarativ, alte categorii de drepturi, în funcție de care cetățeanul român are și el, la rândul lui, o serie de îndatoriri și obligații față de statul român.

Dacă cetățeanul român, plătitor de taxe și impozite, constată că aceste drepturi fundamentale conferite de Constituția României, îi sunt atacate sau încălcate, atunci el are tot dreptul de a reacționa pentru apărarea cu sfințenie a acestor drepturi, indiferent de mijloacele pe care le alege să facă uz.

Mai trebuie specificat că în codul nostru legislativ chiar și TENTATIVA de a aduce atingeri la aceste drepturi fundamentale și constituționale ale omului, se pedepsește la fel de grav ca și cum ai fi adus atingeri efective la drepturile fundamentale ale omului pe care le-am enumerat.

De fiecare dintre noi depinde modul cum ne vom implica ca să nu mai lăsăm pe nimeni să ne încalce aceste drepturi, câștigate cu greu prin jertfa a mii de suflete atât în timpul evenimentelor din decembrie 1989, cât și în toată istoria noastră atât de zbuciumată.

Nimeni, sub nici un motiv invocat nu are dreptul de a aduce atingeri asupra acestor drepturi fundamentale ale românilor, iar cine încearcă așa ceva este un uzurpator de neam și mai ales un criminal înrăit al românilor.

Dar foarte curios, astăzi când sute de localități din România sunt afectate de furtuni violente și mai ales de inundații catastrofale care au provocat victime umane și pagube majore materiale atât asupra populației, cât și proprietății publice, nimeni nu reacționează, tăcem și tolerăm să devenim cu largul nostru accept niște sclavi dependenți de cei care zic, dar nu fac nimic bun în actul de cârmuire.

Din păcate, mai ales populația grav afectată TACE, ea impunându-și să suporte fără vina ei, chinul distrugerilor produse de incompetența și dezinteresul autorităților pe care noi le plătim regește cu banii proveniți din taxele și impozitele pe care le achităm acestui stat mafiot.

Toți TAC pentru că și autoritățile responsabile TAC și ele pentru că nu au ce spune, întrucât nu au făcut nimic din ceea ce legea îi obliga să facă pentru a apăra populația și localitățile pe care ar trebui să le gestioneze, nu după placul lor, ci după cum le impune legea..

Iată unde duce TĂCEREA și NEIMPLICAREA CIVICĂ a cetățenilor României, la un DEZASTRU GENERALIZAT, dar noi suportăm cu stoicism și chiar vrem sau ne dorim să fim victime ale unei proaste înțelegeri al simțului civic, al neimplicării conștiente și responsabile a noastră în treburile comunităților în care trăim. Halal cetățeni europeni mai suntem, iar la un asemenea comportament, chiar că ne merităm soarta de sclavi moderni!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mircea Coșea, despre planul de relansare economică al PNL: E nerealist

Economistul Mircea Coșea spune despre Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, lansat miercuri de Guvern, că este nerealist și că pare ca o carte de telefon, anunță MEDIAFAX, potrivit Știripesurse.ro. Doctorul în științe economice Mircea Coşea spune că, din punctul său de vedere, „Planul Naţional de Investiţii şi Relansare […]

You May Like