Înțelegere la nivel înalt! Vladimir Putin și Xi Jinping vor lupta împreună pentru combaterea terorismul și traficul de droguri având ca sursă Afganistanul

ASLAN Dan
apnews.com
1 0

Preşedinţii rus şi chinez, Vladimir Putin şi Xi Jinping, doresc să-şi consolideze cooperarea în combaterea terorismului şi a traficului de droguri având ca sursă Afganistanul, a indicat miercuri Kremlinul, informează AFP, potrivit agerpres, citează blacknews.ro.

 

Într-o convorbire telefonică, cei doi lideri au ”dezbătut problematica afgană şi s-au declarat pregătiţi să-şi dubleze eforturile pentru a lupta împotriva ameninţărilor terorismului şi traficului de droguri venind din Afganistan”, potrivit preşedinţiei ruse.

”Este important să se restabilească rapid pacea în această ţară (Afganistan) şi să se împiedice răspândirea instabilităţii la regiunile învecinate”, a adăugat administraţia prezidenţială rusă.

Cei doi şefi de stat vor să ”implice la maximum Organizaţia pentru cooperare de la Shanghai (OCS), ce reuneşte Rusia, China, India, Pakistan şi ţările din Asia Centrală frontaliere cu Afganistanul. Un summit al OCS este prevăzut pentru luna septembrie în Tadjikistan.

Rusia, care a adoptat o atitudine mai degrabă conciliantă faţă de talibani şi a lansat un apel la ”dialog naţional” în Afganistan, este îngrijorată pentru securitatea fostelor republici sovietice din Asia Centrală.

Moscova se teme în special de eventuala destabilizare a regiunii de către fluxul de refugiaţi, printre care s-ar putea ascunde combatanţi jihadişti, şi de o intensificare a traficului de opiu şi heroină.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Semnal puternic de alarmă! Benny Gantz avertizează că Iranul va avea în două luni materialele necesare fabricării unei bombe atomice

Ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, a declarat miercuri că Iranul va avea în două luni materialele necesare fabricării unei bombe atomice, motiv pentru care a cerut comunităţii internaţionale un plan diferit faţă de reaplicarea acordului nuclear din 2015, relatează agenţia EFE, potrivit agerpres, citează blacknews.ro.   ”Nu ştim dacă regimul […]

You May Like