Pădurile Gorjului, rase de pe munți de samsari

Redactia
1 0

Nimeni nu a reușit să pună capăt dezastrului din domeniul silvic. Pădurile Gorjului sunt rase de pe munți și nimeni nu poate avea un control asupra ocoalelor silvice private și în special la obștile care dețin suprafețe uriașe de pădure. Diferite firme sunt lăsate să producă un jaf imens în domeniul silvic și nimeni nu intervine pentru a le stopa. La inundații gorjenii se întreabă de unde vine atâta apă și poliția mai prinde din când în când câte un pește mai mic. Lemne sunt confiscate, însă pădurile rămân tăiate.

„Polițiști din cadrul Serviciul de Ordine Publică au desfășurat o acțiune pe raza orașului Bumbești Jiu, în vederea diminuării ilegalităților comise împotriva fondului forestier național privind deținerea, tăierea, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase fără documente legale.

Cu această ocazie, au fost efectuate controale la două societăți comerciale de pe raza localității, constatându-se faptul că una dintre societăți a primit fără documente legale de proveniență în depozit un volum de aproximativ 4 mc lemn rotund de esență pin și nu a verificat în sistemul SUMAL, la destinație, mai multe avize de însoțire a materialului lemnos.

Având în vedere cele constatate, polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.000 lei, conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și au dispus confiscarea întregii cantități de material lemnos.

De asemenea, la cea de-a doua societate comercială s-a constatat că a fost expediat din depozit, fără aviz de însoțire, un volum de 10 mc material lemnos, fiind aplicată o sancțiune contravențională și confiscarea valorică a materialului lemnos.

Sursa: https://www.gorj24.com/padurile-gorjului-rase-de-pe-munti-de-samsari/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Pe cine susține PSD-ul în turul al doilea de la prezidențiale?

Sondajele recente făcute de către IMAS ne artă că populația preferă pe Klaus Iohannis și pe Dan Barna. Călin Tăriceanu tot pe locul trei o să fie situat chiar și cu susținerea din partea lui Victor Ponta cu partidul lui PRO România. Șansa PSD-ului este destul de clară în privința […]