Decizie controversată! CEDO deschide calea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19

3 0

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a respins o cerere a 672 de pompieri profesioniști și voluntari din Franța împotriva vaccinării lor obligatorii anti-COVID-19

 O decizie de ieri a CEDO deschide calea legiferării obligativității vaccinării anti-COVID. Și anume, Curtea a respins cererea a sute de pompieri francezi care depuseseră o sesizare împotriva vaccinării lor obligatorii.
Potrivit CEDO, „Curtea a apreciat că aceste cereri sunt în afara domeniului de aplicare a Articolului 39 din reglementarea sa” care permite sesizarea în procedură de urgenţă când solicitanţii sunt expuşi „unui risc real de daune ireparabile”.
Pompierii invocaseră în sesizarea lor dispoziţiile Convenţiei europene a drepturilor omului referitoare la „dreptul la viaţă” şi „dreptul la respectarea vieţii private şi familiale”.
Ei cereau CEDO să „suspende obligativitatea vaccinării” prevăzută prin legea din 5 august 2021 referitoare la gestionarea crizei sanitare şi să suspende de asemenea „dispoziţiile prevăzând interzicerea exercitării activităţilor” celor care „nu se vor fi conformat vaccinării obligatorii”, precum şi „întreruperea remunerării acestora”.
Decizia CEDO, luată de un complet format din şapte judecători, nu prevede totuşi „imposibilitatea unor decizii ulterioare cu privire la admisibilitate şi asupra fondului cazurilor respective”, precizează curtea.
Într-un comunicat anunţând intenţia sa de a sesiza Curtea, sindicatul Sud SDIS al pompierilor insista la începutul lunii august asupra faptului că „nu este împotriva vaccinului”, ci doar împotriva obligativității vaccinării, „foarte prost primită, inclusiv de persoane deja vaccinate”.

Curtea Constituţională a Franţei a susţinut, cu unele excepţii, la 5 august, legea adoptată de parlamentul ţării privind obligativitatea vaccinării pentru angajaţii serviciilor de urgenţă, medicilor şi profesorilor, conform presei franceze.

Este „prima hotărâre europeană cu privire la obligativitatea vaccinării împotriva #COVID19”, a reacţionat pe Twitter juristul Nicolas Hervieu, specialist al CEDO.

Curtea, cu sediul la Strasbourg (estul Franţei), se pronunţase totuşi deja într-un dosar referitor la obligativitatea vaccinării în 8 aprilie, în urma sesizării unor părinţi cehi care refuzau să-şi vaccineze copiii împotriva bolilor copilăriei.

CEDO aprecia că această obligaţie poate fi „necesară într-o societate democratică”. În felul acesta, cei care sunt împotriva vaccinării obligatorii vor rămâne fără căi de atac, iar statele europene vor putea impune vaccinarea obligatorie fără ca deciziile lor să mai poată fi contestate, conform ro.sputnik.md.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
100 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ÎPS Teodosie, despre noile cărți de identitate: 'Tricolorul este simbolul nostru, pentru care au murit atâția soldați! E identitatea noastră!'

„Românii trebuie să îşi spună cuvântul!”. Intervenție publică a Arhiepiscopului Tomisului, o adevărată lecție pentru cei care, în aceste zile sfidează istoria, logica și democrația. Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a intervenit aseară în emisiunea lui Victor Ciutacu subliniind ferm că absența simbolului național, tricolorul, de pe noile cărți de identitate […]