Bill Gates: Omicron răspândește imunitatea mai bine decât o fac vaccinurile

1 0

Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, spune că varianta Omicron a reușit să fie mai eficace decât vaccinurile în răspândirea imunității în fața coronavirusului și a cerut responsabililor din domeniul sănătății publice să fie pregătiți să reacționeze mai rapid la viitoarea pandemie.

 

Gates și-a făcut cunoscută această opinie în cadrul 2022 Munich Security Conference, când, întrebat despre progresele făcute în lupta împotriva COVID-19, el a creditat chiar virusul pentru imunizarea produsă în mod natural în mai multe regiuni ale lumii.

”Din păcate, virusul însuși – în mod particular varianta Omicron – este un tip de vaccin. Unul care crează deopotrivă și celule imunitare T și B, și face o treabă mai bună în a ajunge la populație decât am făcut-o noi cu vaccinurile”, a spus Gates.

Datorită unei expuneri din ce în ce mai mari la infecție, în anumite regiuni, ”riscul unei îmbolnăviri grave din cauza COVID-19 a scăzut în mod dramatic”, de asemenea simptomele severe sunt asociate ”persoanelor în vârstă și celor care suferă de obezitate sau diabet”, a mai adăugat Gates..

În cadrul conferinței Gates a ținut să avertizeze în legătură cu următoarea criză majoră de sănătate prin care va trece omenirea: ”Vom avea o altă pandemie, cu un agent patogen diferit”.

Pentru a aborda cu mai mult succes următoarea criză sanitară, Gates spune că autoritățile, cercetătorii, trebuie să acționeze mult mai rapid decât au făcut-o în cazul COVID-19 în dezvoltarea unor vaccinuri și tratamente adecvate. El admite că în timpul acestei pandemii ”nu ne-am descurcat prea bine în găsirea unor tratamente și terapii”.

”În doi ani avem un tratament bun. Tot atât ne-a luat să putem avea vaccinuri disponibile pentru toată lumea. Data viitoare va trebui ca toate aceste obiective să fie realizate în doar șase luni”, a spus Gates.

În cele din urmă, Gates s-a referit și la speranța dezvoltării unei noi generații de vaccinuri, capabile să eradicheze întreaga familie de virusuri respiratorii, inclusiv cele gripale și coronavirusurile, care, din punctul său de vedere ar putea fi descoperite în următorul deceniu, dacă vor fi suficienți bani investiți în acest proiect.

Sursă: twitter, via 3dots.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
100 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Uluitor! Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: 'De-a lungul istoriei sale, Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni'

Duminică, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a spus că Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni.   Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat astăzi că „nu are rost ca Rusia să atace pe cineva”, îndemnând partenerii occidentali „să facă apel la rațiune”. „Vă […]

You May Like