China lansează acuze dure la adresa Japoniei: ‘Să înceteze imediat practica greșită de a exagera amenințările de securitate din vecinătatea sa și de a găsi scuze pentru propriul arsenal militar puternic’

apnews.com
1 0

Republica Populară Chineză (RPC) a comunicat că se opune ferm raportului anual privind apărarea Japoniei şi a transmis guvernului de la Tokyo un protest pe cale diplomatică.

 

În documentul ministerului nipon al apărării, publicat vineri, sunt menţionate posibile consecinţe ale războiului din Ucraina, printre care întărirea relaţiilor militare ruso-chineze, precum şi intimidarea Taiwanului de către China şi lanţurile vulnerabile de aprovizionare tehnologică, transmite Reuters.

Noua carte albă a apărării Japoniei face acuzaţii şi denigrează politica de apărare, dezvoltarea economiei de piaţă şi activităţile maritime legitime ale Chinei„, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de externe de la Beijing, Wang Wenbin, la conferinţa de presă zilnică.

El a susţinut că raportul „exagerează aşa-numita ameninţare chineză” şi se amestecă în afacerile interne ale Chinei privind Taiwanul.

China şi-a exprimat nemulţumirea puternică şi opoziţia hotărâtă faţă de aceasta şi a prezentat observaţii severe părţii japoneze despre subiect„, a spus purtătorul de cuvânt.

Acesta a mai observat că documentul criticat menţionează intenţia Japoniei de a suplimenta bugetul apărării şi de a-şi dezvolta capacităţile de ripostă.

Cerem părţii japoneze să înceteze imediat practica greşită de a exagera ameninţările de securitate din vecinătatea sa şi de a găsi scuze pentru propriul arsenal militar puternic„, a mai transmis Wang.

Raportul de la Tokyo apreciază că atacarea Ucrainei de către Rusia constituie „o încălcare gravă a legislaţiei internaţionale” şi provoacă îngrijorare privind utilizarea forţei pentru rezolvarea diferendelor, care ar putea crea un precedent ameninţător pentru securitatea Taiwanului, considerat de Beijing teritoriu chinez, informează agerpres.ro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu: 'Confruntarea globală a diplomațiilor: Biden în Arabia Saudită, Putin în Iran, proștii UE (Leyen, Michel, Borell) în vacanță. Frigul care vine, cel mai mic rău!'

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, atrage atenția că ”războiul din Ucraina a schimbat complet jocurile de putere globale, viitorul lumii fiind reflectat în mișcările diplomatice ale marilor actori” ”CONFRUNTAREA GLOBALĂ A DIPLOMAȚIILOR: BIDEN ÎN ARABIA SAUDITĂ, PUTIN ÎN IRAN, PROȘTII UE (LEYEN, MICHEL, BORELL) ÎN VACANȚĂ. FRIGUL CARE VINE, CEL MAI […]

You May Like