Marian LISCAN deschide lista de candidați ai PNȚCD pentru Consiliul Local al Comunei Brănești la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020, iar pe lista de candidați se regăsesc: Nicoleta DRUMEA – antreprenor, Elena SEBE – economist și Natalia COICIU – asistentă.
Pentru o comunitate frumoasă și unită, cu valori creștine.
Eu, Liscan Marian, candidat la un post de consilier local, din partea Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) – Brănești, propun următoarele proiecte, care sunt foarte importante și utile pentru o comunitate civilizată:
1. Reînființarea unui cabinet de ASISTENȚĂ MEDICALĂ (sală de tratamente) cu program permanent, într-o comună atât de mare, mai tot timpul apar situații în care cineva are nevoie de o perfuzie, un tratament injectabil, un pansament, etc.
2. Construirea sau alocarea unui imobil pentru cazarea TEMPORARĂ a cazurilor sociale, apărute instantaneu: evacuări, incendii, violență domestică, etc. Nimeni nu-și dorște să ajungă în asemenea situații, dar apar destul de des. Dacă primăria nu poate să realizeze acest proiect, inițiem noi comunitatea, pentru că am demonstrat că avem oameni minunați care se implica, ajută și rezolvă cazurile sociale.
3. Înființarea unui ”Serviciu Online”, unde se pot face sesizări, cu diferite aspecte legate de domeniul public, etc
4. Un program pentru tinerii părinți:
• să primească un sprijin financiar sub formă de voucher, la venirea pe lume a primului lor copil.
• înființarea unei Școli a viitorilor părinți, avem instituții de învățământ în Brănești, care să poată găzdui un asemenea proiect.
Da, este necesar acest proiect, cu toții avem nevoie de un sfat bun pentru o familie împlinită și pentru un viitor sănătos. Câteva ore de specialitate pot ghida familia pe un drum bun. Știm cu toții faptul că este foarte important cum începi în viață, știm cu toții cât de mult conteaz sănătatea copiilor și un echilibru în familie.
5. La început de an școlar, copiii aflați în clasele primare și gimnaziale să fie evaluați medical, este foarte important, atât pentru ei cât și pentru colegi și cadrele didactice. O simplă adeverință luată de la medicul de familie, pe care ți-o dă asistenta, nu înseamnă o evaluare reală.
6. Realizarea unei ”Zone de Agrement”, pe teritoriul comunei Brănețti, unde să poată merge și persoanele adulte. Propun să se realizeze în ”Pădurea Mică”, aflată între Brănești și satul Pasărea, zona Drăgănescu.