Bucurie mare pentru fanii dinamovisti,Dinamo in play-off

8 0

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a confirmat informația ProSport, conform căreia sistemul competițional din Liga 1 va fi schimbat din sezonul 2021-2022 și va avea 16 echipe.

„Este un subiect mai vechi care se află pe agenda noastră. Am decis acum doi ani să lucrăm cu o firmă renumită din domeniu, HyperCube din Olanda, care a oferit consultanţă celor de la UEFA pe diferite proiecte, cum ar fi creşterea numărului de echipe pentru Campionatul European, formatul pentru competiţiile intercluburi şi altele. Bazându-ne pe această analiză, credem că un sistem competiţional cu 16 echipe pentru viitor în România se potriveşte cel mai mult.

De ce considerăm că este oportun să creştem numărul de echipe? Astăzi, avem investiţii pe care nu le-am mai avut din anii 70-80 în infrastructură, al doilea argument face referire la faptul că avem foarte multe cluburi cu un număr mare de suporteri care au reuşit să ajungă într-o zonă de stabilitate financiară, cele mai multe dintre acestea regăsindu-se astăzi la nivelul ligii secunde. Al treilea argument face referire la faptul că am reuşit în ultimii ani să creştem numărul jucătorilor care practică fotbalul în România, iar aceştia au nevoie la un moment dat să aibă o speranţă de a putea să evolueze pentru unul dintre cluburile de fotbal din România.

Trecerea la 16 echipe nu ar elimina sistemul play-off / play-out, ci doar ar mari numarul de meciuri din lupta pentru titlu la 14, fata de 10, cate sunt in prezent, avand in vedere ca numarul de cluburi din play-off ar creste la 8. conform sport.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mihai Chirica la un pas de a fi membru PNL

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat, întrebat fiind dacă îşi doreşte să intre în PNL, că „dacă ne dăm mâna pentru Iaşi, atunci pot fi prietenii mei“ şi că nu exclude niciun fel de parteneriat cu liberalii. „Eu îmi doresc să am un proiect puternic pentru Iaşi, e visul ieşenilor. […]