Mihai Chirica la un pas de a fi membru PNL

7 0
Read Time2 Minute, 36 Second

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat, întrebat fiind dacă îşi doreşte să intre în PNL, că “dacă ne dăm mâna pentru Iaşi, atunci pot fi prietenii mei“ şi că nu exclude niciun fel de parteneriat cu liberalii.

“Eu îmi doresc să am un proiect puternic pentru Iaşi, e visul ieşenilor. Este momentul în care putem clădi împreună (cu PNL – n.r.). Nu se exclude niciun fel de parteneriat. Dacă ne dăm mâna pentru Iaşi, atunci sunt prietenii mei“, a declarat pentru News.ro primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

Edilul ieşean Mihai Chirica a spus că nu a discutat cu liderul PNL Ludovic Orban pe tema candidaturii sale din partea PNL, dar că îi mulţumeşte pentru declaraţiile făcute la adresa sa.

“Nu am avut nicio discuţie cu domnul Orban pe această temă, am citit declaraţiile lui, le apreciez şi îi mulţumesc pentru că este onest. Sunt o persoană frecventabilă“, a declarat Chirica.

Primarul Iaşiului Mihai Chirica a spus că PNL are obiective politice şi de guvernare, în timp ce el are obiective politice şi de guvernare locală, iar “dacă aceste două lucruri sunt congruente, pot fi partenerii mei“.

“Dacă însă aceste lucruri nu le putem duce la bun sfârşit şi ieşenii nu ar avea nimic de câştigat din acest parteneriat, nu. E foarte important ca să valorific mandatul de primar, dar nu pentru mine. Mandatul trebui să fie sută la sută în slujba ieşenilor“, a spus Chirica.

Întrebat când se va clarifica problema intrării sale în PNL, Chirica a afirmat că este prematur să fie trase concluzii.

“În condiţiile în care nu s-a clarificat la nivel naţional politica românească, nu cred că este încă timpul de a trage concluzii. Nu ştim în momentul de faţă când vor fi alegeri anticipate, nu ştim nici când avem alegeri locale. În momentul de faţă nu fac decât să privesc, să apreciez şi să-mi duc mandatul până la capăt într-o manieră corectă faţă de ieşeni“, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, spune că primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a devenit opozantul lui Liviu Dragnea şi al PSD după adoptarea ordonanţei 13 şi că nu mai are nicio legătură cu social-democraţii de trei ani.

Orban a fost întrebat joi, cum vede candidatura lui Mihai Chirica din partea PNL la Primăria Iaşi, având în vedere că a fost vicepreşedinte PSD.

“Domnul Chirica în momentul în care Guvernul PSD a adoptat Ordonanţa 13 a devenit opozantul lui Dragnea şi al PSD. Guvernul PSD, când a făcut şedinţa de Guvern comună cu Guvernul Republicii Moldova, nu a făcut-o la Iaşi, a făcut-o la Piatra Neamţ numai ca să-l pedepsească pe Mihai Chirica pentru faptul că a protestat public împotriva aberaţiei numită Ordonanţa 13. Domnul Chirica nu are nicio legătură cu PSD de trei ani, dacă nu şi mai mult”, a afirmat Orban.

El a explicat apoi că în prezent are loc o procedură în interiorul partidului pentru evaluarea celor care vor candida pentru municipiile reşedinţă de judeţ şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, urmând ca aceştia să fie stabiliţi de organizaţiile judeţene până pe data de 1 martie.conform news.ro

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Japonia raportează 12 cazuri noi de coronavirus

Japonia a anunțat joi 12 noi cazuri confirmate ale noului coronavirus, inclusiv doi oficiali guvernamentali care au lucrat la bordul navei de croazieră Princess Princess. Ambii oficiali au ajutat la lucrările administrative la bord. Restul de 10 cazuri noi au provenit de pe uscat, potrivit ministerului japonez pentru sănătate. Printre […]