Secretarul britanic de externe, Liz Truss, avertizează: ‘O să tăiem finanțarea pentru mașinăria de război a lui Putin’

ASLAN Dan
3 0

Secretarul britanic de externe, Liz Truss, a declarat că occidentul trebuie să se asigure că nicio bancă rusească nu are acces la sistemul internațional de tranzacții SWIFT, potrivit Bugetul.ro.

Am lucrat cu Statele Unite, UE și G7 ca să tăiem finanțarea pentru mașinăria de război a lui Putin, dând afară bănci rusești din sistemul financiar… trebuie să mergem și mai departe. Trebuie să ne asigurăm că nicio bancă rusească nu are acces la SWIFT”, a declarat secretarul britanic al afacerilor externe.

Forțele militare ale Federației Ruse continuă agresiunea armată asupra Ucrainei, într-o invazie denunțată de comunitatea occidentală drept ilegală, nejustificată și complet neprovocată.

Președintele României a lăudat „încă o dată curajul poporului ucrainean, care luptă pentru libertate și rezistă sub tirurile ucigașe ale unui invadator”

Klaus Iohannis estimează că situația din Ucraina se va degrada și mai mult.

Doresc să mulțumesc Președintei Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, pentru prezența sa în România, în aceste momente atât de dificile pentru întreaga regiune. Totodată, vreau să transmit aprecierea României pentru efortul susținut al Comisiei Europene și al Președintei von der Leyen personal în ceea ce privește asigurarea unității și a coordonării la nivel european, cu statele membre și împreună cu aliații strategici – Statele Unite ale Americii, NATO, Canada, atât în ceea ce privește adoptarea sancțiunilor împotriva Federației Ruse și a Belarusului, cât și cu privire la acordarea de ajutor Ucrainei pe multiple paliere. Ne aflăm într-o situație fără precedent, generată de agresiunea armată nejustificată, ilegală și neprovocată a Federației Ruse împotriva Ucrainei, în care nu numai securitatea Ucrainei, dar și cea transatlantică este puternic amenințată”, a declarat șeful statului român, joi, într-o conferință comună cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cornel Nistorescu: 'Putin este în cea mai proastă situație din câte se poate și Rusia este în cea mai proastă situație posibilă, cu o percepție monstruoasă de-a dreptul'

Jurnalistul Cornel Nistorescu a declarat că Vladimir Putin și Rusia suportă efectele invadării Ucrainei, au legăturile economice, financiare și de dezvoltare tăiate și banii blocați, trăind o criză de credibilitate internațională totală.   Vladimir Putin a avertizat țările vecine Rusiei „să nu escaladeze situația” prin impunea mai multe restricții țării sale […]