De ce Putin ar vrea ca Trump să câștige în 2020

8 0
Read Time1 Minute, 45 Second

Este o linie de complot familiară: oficialii de top ai informațiilor transmit un avertisment parlamentarilor că Rusia dorește să intervină în viitoarele alegeri prezidențiale – și că rezultatul preferat al Kremlinului este un câștig al președintelui Donald Trump.

Poarta Rusiei 2 poate să nu fie o continuare simplă pentru președintele rus Vladimir Putin.De ce ar fi vrut Putin să pună din nou pe cântarul democrației americane? Pentru început, nu este clar că președinția Trump a fost o victorie consistentă în politica externă pentru Rusia. Administrația Trump a acordat ajutor letal Ucrainei, care este blocată într-un război proxy cu separatiștii susținuți de ruși. Washingtonul este în contradicție cu Moscova într-o serie de crize de politică externă, de la conflictul din Siria până la agitația politică din Venezuela. Și Trump a retras SUA din Tratatul privind forțele nucleare cu rază intermediară, o acțiune care a condamnat condamnarea la Kremlin.

Rusia continuă să suporte cheltuielile de confruntare cu Washingtonul. Departamentul Trezoreriei de sub Trump a continuat să sancționeze agresiv Rusia pentru că a intervenit în alegerile din 2016 și ocuparea Crimeei în 2014. Și SUA s-au unit cu aliații săi pentru a demara zeci de diplomați ruși în urma otrăvirii unui fost spion rus. locuind în Marea Britanie. Merită să ne amintim două lucruri. În 2016, Rusia a trebuit să se confrunte cu perspectiva ca Hillary Clinton să câștige Casa Albă, nu Donald Trump – ceva de îngrijorare majoră pentru Kremlin. Și indiferent de cât de înghețate ar putea fi relațiile dintre Moscova și Washington, Trump pare să aibă încă un loc cald în inima lui Putin.

Animusul lui Putin față de Clinton era o chestiune de înregistrare publică. În 2011, atunci primul-ministru Putin a acuzat Statele Unite – și apoi secretarul de stat Clinton – pentru a stârni protestele anti-guvernamentale care au urmat acuzațiilor de fraudă pe scară largă la alegerile parlamentare. Atacul general al lui Clinton asupra Rusiei a zguduit și Kremlinul. Candidatul Trump, în schimb, a fost un admirator deschis al lui Putin, exprimând chiar speranța pe Twitter că liderul Kremlinului va deveni „noul său cel mai bun prieten”.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Coronavirus: Lumea ar trebui să se pregătească pentru pandemie, spune OMS

Organizația Mondială a Sănătății a spus că lumea ar trebui să facă mai mult pentru a se pregăti pentru o posibilă pandemie de coronavirus. OMS a spus că este prea devreme pentru a numi focar o pandemie, dar țările ar trebui să fie „într-o fază de pregătire”. O pandemie este […]