Salamul de Sibiu este fabricat exclusiv din carne din import

BRATILOVEANU Rucsana

Salamul de Sibiu este fabricat exclusiv din carne din import întrucât producătorii achiziționează materie primă doar din unități autorizate prin ștampila ovală, cea imprimată pe carnea destinată comerțului intracomunitar. Aceștia spun că se confruntă cu o competiție majoră în achiziția materiei prime din Europa, principalul mare cumpărător fiind China.

Read Time1 Minute, 32 Seconds

“În momentul de faţă, noi toţi făcând schimburi intracomunitare, suntem agreaţi cu ştampilele ovale. Ştampila Ovală înseamnă doar carne din afară, carne, slănină din afară. Din România, în acest moment, pe ştambile hexagonale, ştiţi că e ştampila de tranzit, nu achiziţionăm carne”, a explicat vineri, Carmen Gavrilescu, președintele Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu la evenimentul “Zilele Salamului de Sibiu”, care a avut loc la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Regionale, informează Mediafax.

Preşedintele Asociaţiei a adăugat că materia primă provine în special din Spania, Italia şi Germania, unde competiţia pentru achiziţie e foarte mare din cauza pestei porcine. “Cărnurile sunt toate din perimetrul european, din Spania, Italia, Germani. Valul puternic este din China, ce se întâmplă în China şi Vietnam. Importurile Chinei s-au dublat. E o competiţie uluitoare în momentul de faţă, se vinde în avans. Producţia foarte multora era vândută până în luna martie anul viitor”, a explicat aceasta.

Preţurile Salamului de Sibiu au crescut cu 10% la raft, faţă de anul trecut, iar de când a fost recunoscut pe plan european, consumul de Salam de Sibiu a crescut la 4 felii pe an pe locuitor.

Salamul de Sibiu a fost înregistrat ca produs de Indicaţie Geografică Protejată (IGP), după ce în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a fost publicat regulamentul de punere în aplicare al Comisiei Europene din data de 9 februarie 2016. Salamul de Sibiu este un salam crud-uscat, realizat din carne provenită de la porci ajunşi la maturitate şi din slănină tare. Amestecul este umplut în membrane naturale şi/sau colagenice şi supus afumării cu lemn de esenţă tare, maturării şi uscării la rece, având o perioadă de maturare-uscare îndelungată, de minimum 70 de zile.

2 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Reacția avocatului familiei Șărămăt din Baia de Aramă în cazul Sorinei după filmarea apărută cu ea într-o ipostază umilitoare

“Ultimul răcnet în materie de social media”… Ca să citez din marii clasici anonimi. Domnilor, o fi TikTok-ul asta ultima fiță printre adolescenți, dar când îl folosești în scopuri rasiste și defăimătoare, cred ca sensul aplicației a eșuat. Am urmarit și eu că “follower” clipurile regizate de “surioara” Sorinei pe […]