Avocatul Dan Chitic propune LEGEA SUVERANITĂȚII: România a ajuns într-un moment crucial al istoriei / Unde poți semna pentru apărarea drepturilor și intereselor țării

86 2

România își poate recăpăta demnitatea, printr-o lege care ar putea face istorie dacă va intra în vigoare. Este vorba despre „Legea suveranității”, propusă de catre avocatul Dan Chitic luni, 25 ianuarie 2021.

 

„LEGEA SUVERANITĂTII – o lege care trebuie adoptată de urgență: ACUM ORI NICIODATA!

România a ajuns intr-un moment crucial al istoriei sale in care este nevoie de implicarea activa si directa a cetateanului pentru apararea drepturilor si intereselor sale legitime. Asta dacă vrem ca mâine să mai fim o tara, un popor!

In mod cert, nici Guvernul progresist si colonialist al României si nici Parlamentul in actuala sa compozitie nu vor face nimic pentru a ne apara de valul globalizarii si al noii normalitati.

Este motivul pentru care noi, cetatenii, trebuie sa facem ceea ce nu au facut din nepricepere, din teama sau ticalosie reprezentantii nostri in ultimii 30 de ani: sa aparam suveranitatea si independenta Romaniei prin fortarea adoptarii unor legi scrise exclusiv in interesul superior si suveran al cetateanului roman.

Caci noi, “simplii cetăteni”, avem dreptul să propunem Parlamentului adoptarea legilor de care avem noi nevoie. Stiati asta? Si nu doar prin “reprezentantii nostri”, ci chiar si in mod direct, nemijlocit!

Da Constitutia ne da dreptul de a avea initiativa legislativa, de a “forta” Parlamentul sa adopte unele legi.

Este motivul pentru care va trebui sa incepem sa facem apel la mecanismele constitutionale pe care le avem la dispozitie si, in temeiul articolului 74 din constitutie, sa ne utilizam dreptul initiativa legislativa urmand sa propunem legislativului legile de care cetatenii Romaniei chiar au nevoie.

Pentru aceasta avem nevoie de minim 100.000 de cetateni cu drept de vot care sa provina din cel putin un sfert din judetele tarii.

In realitate va trebui sa strangem mai multe sute de mii, chiar milioane de semnaturi pentru a forta mana actualei majoritati sa adopte initiativele noastre legislative.

Va aduc spre atentie si discutie o prima propunere legislativa care ar putea si chiar ar trebui sa vina din partea noastra, a poporului: Legea suveranitatii.

Legea pentru protejarea interesului superior si suveran al poporului si cetateanului roman

1. Se interzice taierea la ras a corpurilor de padure pe teritoriul Romaniei pana in anul 2040.

2. Instrainarea activelor statului roman se face doar in urma adoptarii de catre Parlament cu majoritate calificata a unei Legi organice in acest sens.

3. Concesionarea resurselor nationale se face doar in urma adoptarii de catre Parlament cu majoritate calificata a unei Legi organice in acest sens pentru fiecare zona concesionata in parte.

4. Se suspenda exploatarea resurselor statului roman concesionate pana la aceasta data pana la momentul urma adoptarii de catre Parlament cu majoritate calificata a unei Legi organice in acest pentru fiecare zona concesionata in parte.

5. Limitarea drepturilor constitutionale ale cetatenilor romani prevazute de Constitutie se poate face doar de catre legislativ prin lege organica adoptata de Parlament cu majoritate calificata.

6. Articolele de lege declarate neconstitutionale de catre CCR sunt considerate abrogate de drept in temeiul prezentului articol din a 46a zi de la publicarea in Monitorul Oficial a Deviziei CCR in situatia in care legislativul nu pune in acord dispozitia legala cu decizia CCR.

7. Tratamentele medicale pot fi administrate cetatenilor romani doar prin obtinerea in prealabil a acordului si consimtamantului scris al pacientilor in urma unei prealabile si obligatorii informari facute pe baza prospectelor oferite de producatorul medicamentelor propuse, exceptate fiind urgentele medicale.

8. Este interzisa implicarea serviciilor secrete din Romania in justitie, in politica, in presa si in afaceri pe teritoriul Romaniei. Demascarea persoanelor fizice sau juridice care incalca prezenta dispozitie legala este exceptata de la aplicarea art. [12 alin. 2] din Legea 51/1991.

Incalcarea prezentei dispozitii legale constituie abuz in serviciu, iar nedenuntarea unei posibile incalcari a acestei norme constituie complicitate la abuz in serviciu, astfel cum aceasta infractiune este definita si sanctionata de dispozitiile art 297 C.Pen.

9. Este interzisa achizitionarea de echipamente militare de la producatori externi care nu asigura productia Offset in Romania de cel putin 40% din valoarea contractului.

10. Este interzisa orice forma de cenzura sau limitare a dreptului la libera exprimare a cetatenilor romani pe retelele de socializare sau/si in mediul online. Incalcarea prezentei norme legale atrage sanctionarea prestatorului de servicii online cu o amenda cuprinsa intre 10.000.000 si 50.000.000 €, in functie de gravitatea faptei.

11. Prezenta lege intra in vigoare de la data publicarii in monitorul oficial, orice dispozitie contrara fiind de drept abrogata de la aceasta data.

Desigur, textul poate si trebuie sa fie si discutat, si imbunatatit, adus la forma si standardele impuse de Legea 24/2000.

Dar sper sa un bun inceput, fie o baza utila pentru o dezbatere publica si constructiva care sa duca intr-un final (care sper sa nu fie atat de indepartat) la strangerea semnaturilor pentru inaintarea acestei Legi spre adoptare Parlamentului Romaniei.

Personal, alaturi de #CoalitiaPentruRomânia si de orice altă forță politică interesata in adoptarea prezentei legi, voi face tot ce imi sta in putinta pentru apararea drepturilor si intereselor legitime ale acestui popor.

Astept părerile si, desigur, sprijinul Dvs!

Dumnezeu să ne ajute si să ne lumineze!” scrie pe pagina sa avocatul Dan Chitic.

Unde poți semna?

VremSuveranitate.RO este sursa oficială de informații legate de inițiativa legislativă cetățenească publicată în Monitorul Oficial al României sub denumirea de Legea Suveranității. Această inițiativă nu are legătură cu niciun partid parlamentar.

Dacă dorești să semnezi pentru Legea Suveranității trebuie să cauți un voluntar din județul sau orașul în care ai domiciliul trecut în buletin. Sună-l și mergi să semnezi pe listele deschise de acesta.

De asemenea poți căuta o locație suverană în orașul tău ca să semnezi. Lista cu locațiile suverane este aici.

O altă variantă ar fi să devii chiar tu voluntar. Click aici pentru a afla cum!

Happy
Happy
27 %
Sad
Sad
2 %
Excited
Excited
67 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
1 %
Surprise
Surprise
2 %

Average Rating

5 Star
36%
4 Star
0%
3 Star
9%
2 Star
0%
1 Star
55%

68 thoughts on “Avocatul Dan Chitic propune LEGEA SUVERANITĂȚII: România a ajuns într-un moment crucial al istoriei / Unde poți semna pentru apărarea drepturilor și intereselor țării

  1. Da, sunt de acord cu adoptarea aceti Legi a suveranitatii. Dumnezeu să ne ajute si să ne intelepteasca !

   1. Da, sunt de acord cu adoptarea Legii a suveranitatii, propusă de catre avocatul Dan Chitic. Dumnezeu să ne ajute si să ne intelepteasca !

  2. Ma alatur cu toata fiinta mea de Ostas Roman acestei Legi pe care o consider ca un Juramant Militar facut de fiecare Roman fata de Romania ;Aceasta Lege o vad ca pe o Reciprocitate intre !tomamoise53@gmail.com!

 1. Mă aflu la Genova in Italia și aș dori f mult ,sa semnez LEGEA SUVERANITATII . Vă rog f mult ,sa ne spuneți cu cine putem lua legătura . Multumesc

 2. Nu sunt de acord cu punctul 5. Nu exista motive legitime care sa permită restrângerea drepturilor și libertăților fundamentale. Asa ca nu se permite legislativului sa emită legi contra prevederilor constituționale.

 3. Nu sunt de acord cu punctele 2; 3; 4; 6 și la punctul 5, sunt de acord cu restrângerea drepturilor doar în caz de război și pentru restabilirea ordinii constituționale.

 4. DA SUSTIN ACEASTA SI SINT DE COMUN ACORD CU CELE SCRISE DE DVS.DL.AVOCAT DAN CHITIC.STIMA SI RESPECT

 5. Suveranitatea este un drept nãscut, ba mai mult, suntem ființe suverane. Nu trebuie sã facem legi pt. asta. Este ceva deja existentã. Legile ajutã numai la un nivel. La nivelul cetãțeanului și nu la nivelul ființei.

 6. Suveranitatea este un drept nãscut, ba mai mult, suntem ființe suverane si autonome. Libertarea si a trai sanatos, armonios si in pace este dreptul nostru din nastere.

 7. Certificatul verde =Nazi Pass Discriminindi pe cei Nevaccinati cu Imunitate Naturala Dobândită si care nu au nevoir sa se Contamineze cu Seruri Exoerumentale Pfizer, Moderna etc
  Vaccinarea este un Act Medical efectuat numai cu consimțământul Pacientului, si nu prin Impunere
  Deputați,Senatori ,Parlamentari care vor vota pt Certificatul verde si Impunerea Vaccinării cu aceste Seruri Experimentale incalca Codul de la Nurnbergh vor fii pasibili de a fii Condamnații pt abuz și tratament discriminatoriu,Crima cu Premeditare datorate Vaxinurilor

 8. Da, sânt de acord dar întreb: nu putem deveni mai întâi individual suverani și apoi în grup? Aș dori să aflu despre acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

LOVITURĂ! 25 de avocați, printre care Elena Radu, Florentin Țuca, Cosmina Cerva, Toni Neacșu și Dan Chitic, scrisoare deschisă către deputați: 'Certificatul digital Covid-19 reprezintă un instrument de negare a drepturilor și libertăților, nu are niciun efect în combaterea pandemiei. Nu trebuie votat'

25 de avocați români, printre care foarte cunoscuții Elena Radu, Florentin Țuca, Toni Neacșu sau Dan Chitic, au semnat o scrisoare deschisă adresată deputaților, cerându-le să respingă proiectul de lege (545/2021) care ar institui certificatul de vaccinare sau verde.