Cancelarul Angela Merkel: ‘Ce am subestimat absolut a fost cât de incredibil de rapid trupele afgane au renunțat în fața talibanilor’

APOSTOL Stan
2 1

Cancelarul Angela Merkel a declarat miercuri că Germania este pregătită să discute cu talibanii pentru a proteja câştigurile din ultimii 20 de ani, dar nu va oferi militanţilor vreun acord necondiţionat.

Merkel a precizat că Guvernul german va continua evacuările pentru armată şi personalul de dezvoltare care a lucrat cu Germania „atâta timp cât va fi necesar”, şi că va sprijni organismele ONU în oferirea de ajutor umanitar poporului afgan şi celor care au plecat în ţările vecine, potrivit BBC.

Liderul de la Berlin a spus că armata germană a evacuat mai mult de 4.600 de oameni până acum – cel mai mare transport aerian străin din istoria ţării – şi că Germania va face eforturi în zilele rămase „de a continua să îi ajute pe cei care ne-au ajutat, să ofere protecţie”.

„Această nouă realitate este una amară, dar trebuie să ne implicăm în ea”, a spus Merkel legat de preluarea puterii de către talibani şi despre creşterea riscului atacurilor teroriste. „Ce am subestimat absolut a fost cât de incredibil de rapid trupele afgane au renunţat în faţa talibanilor sau că o astfel de rezistenţă nici nu a fost încercată”, a adăugat cancelarul.

Președintele american Joe Biden a afirmat marți declarat că termenul limită pentru plecarea din Afganistan a trupelor NATO, 31 august, convenit cu talibanii, va fi respectat şi a exclus prelungirea lui. De asemenea, Franţa a dat semnale deja că joi va încheia evacuările, conform G4Media.ro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
100 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Dominic Fritz ocupă ilegal postul de primar al Timișoarei? Nicolae Robu solicită intervenția DNA-ului și a Procuraturii: ‘Să vină să îl ia’

Nicolae Robu, fostul edil al Timișoarei, a lansat un atac extrem de dur la adresa primarului Dominic Fritz (USR PLUS) dezvăluind că nu are domiciliul în municipiu: ”DNA să vina să îl ia”. ”Refuz statutul de colonie pentru țara mea, pe care văd cu durere că alții vor să ni-l […]