Candidat la Primăria Timișoarei amenințat cu moartea

Redactia
2 0
Read Time2 Minute, 45 Second

Alex Mihai Dascălu este candidat independent pentru Primăria Municipiului Timișoara în 2020. El este absolvent al Facultății de Drept și Științe Administrative – Universitatea de Vest din Timișoara.

Candidatul a postat pe pagina sa de Facebook despre cum a fost amenințat cu moartea ca să nu mai candideze la Primăria Timișoarei.

”Astăzi, la 6 luni de la prima amenințare cu moartea, a mai apărut un individ frustrat care mi-a scris că dacă nu voi renunța la politică îmi voi găsi moartea. Îmi pare rău să văd că în Timișoara există și oameni care înțeleg să transmită amenințări cu moartea la adresa mea.

Mesajul distinsului care mi-a transmis că îmi voi găsi moartea a devenit obiectul unei plângeri penale formulată în temeiul art. 206 din Noul Cod Penal, pentru că astfel de derapaje comportamentale trebuie sanctionate.

Potrivit art. 206 din Noul Cod Penal, ”Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.”

Obiectul juridic special îl constituie relaţiile sociale care asigură libertatea psihică sau morală a persoanei, în sensul libertăţii de a decide, de a lua nestingherit hotărâri sau de a-şi manifesta voinţa. Libertatea persoanei de a se comporta după voinţa sa, fără a fi constrâns în vreun fel, are o mare importanţă pentru esenţa persoanei în statul de drept.

Elementul material constă în acţiunea de ameninţare a unei persoane, de insuflare a temerii că va fi supusă unui pericol sau că o altă persoană apropiată va suferi un rău.

Această acţiune poate fi săvârşită direct, prin orice mijloace de comunicare – cuvinte, gesturi, fapte etc. – sau indirect, adică printr-o terţă persoană. Nu interesează dacă ameninţarea este necondiţionată sau condiţionată; este suficient să fi fost obiectiv credibilă şi serioasă, susceptibilă de a alarma victima, de a-i produce o temere serioasă.

Ameninţarea se consideră a fi susceptibilă de a alarma când este de natură a inspira persoanei ameninţate o temere reală şi serioasă că va suferi vătămarea sau prejudiciul cu care a fost ameninţată. Pentru aceasta este necesar, ca ameninţarea să fie aptă de a fi realizată, adică să se producă în împrejurări care să fie de natură să impresioneze, să îngrijoreze, să creeze în conştiinţa celui ameninţat temerea că răul cu care se ameninţă s-ar putea realiza.

Așa cum am spus mereu, nu tolerez și nu voi tolera niciodată astfel de derapaje comportamentale care pot aduce atingere atât integrității mele, cât și integrității altor persoane!

Se pare că, cineva este foarte deranjat de activitatea mea, dacă am ajuns să primesc și a doua amenințare cu moartea.

Îmi pare rău să văd că Timișoara a devenit un oraș în care ura, disprețul și amenințările cu moartea au devenit o obișnuință…Nu am fost pregătit pentru acest nivel de ură, pentru că știam că orașul în care m-am născut, în care am crescut și în care m-am format ca om este este un oraș prietenos și tolerant! Refuz să cred că există astfel de oameni în Timișoara!

Timișoara, trezește-te!”

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Boris Johnson şi Jeremy Corbyn se atacă dur pe tema Brexitului; Jo Swinson îi cataloghează ”inapţi” să fie premieri şi îşi lansează oficial campania electorală promiţând să oprească ieşirea din UE

Liderul britanic Boris Johnson şi liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn s-au atacat reciproc dur, marţi, prezentându-se fiecare drept omul situaţiei care poate rezolva bătaia de cap a Brexitului, aflat în centrul campaniei în vederea alegerilor legislative de la 12 decembrie, relatează AFP. Premierul conservator a deschis ostilităţile trimiţându-i liderului laburist […]