Petre Daea: ‘Nu intrăm în criză alimentară în interiorul României. Anul acesta este sigur și din punctul de vedere al asigurării pâinii’

1 0

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, afirmă că România nu este vizată de o criză alimentară, pentru că recoltele deși au fost puternic afectate, sunt suficiente pentru consumul intern și chiar și pentru exporturi. 

Am spus-o foarte clar, rămân consecvent. România trebuie să-și asigure nevoile de hrană. Excendentul să fie distribuit acolo unde fermierii pot să găsească debușee de valorificare, ca să-și recupereze cheltuielile. 

Anul acesta este dificil, poate fi cu probleme de producție, dar nu din punctul de vedere al aprovizionării populației.

Nu intrăm în criză alimentară în interiorul României. O spune inginerul, omul Daea, cu experiența pe care o are și cu proba faptelor. O spun direct: anul acesta este sigur și din punctul de vedere al asigurării pâinii, știind că am recoltat din peste 90% a suprafeței țării cu grâu”, a declarat Petre Daea.

Petre Daea: „Există strategie în Agricultură”

Petre Daea a reactivat proiectele legate de investițiile în irigații. Oficialul de la MADR susține că se va face rost de bani pentru proiectele pe care le are în plan.

Am spus-o foarte clar și o repet: cantitatea de grâu a României este în buzunarul fermierului, el are posibilitatea să o valorifice. Rezervele de stat nu pot fi scoase. Ele pot fi folosite doar în interesul țării, în condiții deosebite (…) Avem necesarul pentru consumul intern. Tot timpul am exportat grâu, avem excedent e de producție. E adevărat că în momentul în care mergi și monitorizezi situația din țară și ești determinat să iei o măsură, o iei (…)

Au fost, sunt și vor fi bani (n.r. – la minister, pentru proiecte de investiții). E nevoie de intervenție de zi cu zi. Am plecat ieri de la 3 (n.r. – de la birou), am fost la 5 să mă întâlnesc cu muncitorii (…) Inginerul Daea, cu misiunea lui de ministru, poate să prezinte obiectivele de investiții în România, la orice oră din zi și din noapte.

Petre Daea o poate spune, că există strategie în domeniu, care nu a fost pusă în practică din cauza întreruperilor (n.r. – schimbările de la vârful MADR”, a mai declarat ministrul, conform romaniatv.net.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Klaus Iohannis a semnat! Legea pentru ratificarea protocoalelor de aderare a Finlandei şi Regatului Suediei la NATO, promulgată

Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea de ratificare a protocolului privind aderarea Finlandei și Suediei la NATO. Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele a semnat vineri decretul privind „promulgarea Legii pentru ratificarea Protocolului, semnat la Bruxelles, la 5 iulie 2022, de aderare a Republicii Finlanda la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat […]