Coronavirus: Lumea ar trebui să se pregătească pentru pandemie, spune OMS

8 0

Organizația Mondială a Sănătății a spus că lumea ar trebui să facă mai mult pentru a se pregăti pentru o posibilă pandemie de coronavirus.

OMS a spus că este prea devreme pentru a numi focar o pandemie, dar țările ar trebui să fie „într-o fază de pregătire”. O pandemie este atunci când o boală infecțioasă se răspândește cu ușurință de la o persoană la alta în multe părți ale lumii. Mai multe cazuri de virus, care cauzează afecțiuni respiratorii Covid-19, continuă să apară, focare din Coreea de Sud, Italia și Iran provoacă îngrijorare. Cu toate acestea, majoritatea infecțiilor sunt în China, sursa originală a virusului, unde 77.000 de persoane au boala și aproape 2.600 au murit. Numărul de cazuri noi scade acum. Peste 1.200 de cazuri au fost confirmate în alte 30 de țări și au avut loc peste 20 de decese. Italia a raportat luni încă trei decese, ridicând numărul total până la șase.

Piețele bursiere la nivel mondial au înregistrat căderi puternice  din cauza îngrijorărilor cu privire la impactul economic al virusului. China a spus că va amâna reuniunea anuală a Congresului Național al Poporului, luna viitoare, pentru a „continua eforturile” împotriva coronavirusului. Organul, care aprobă deciziile luate de Partidul Comunist, s-a întâlnit în fiecare an din 1978, citează BBC.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mutare surpriză făcută de PNȚCD pe plan politic european

PNȚCD a fost primit în ECPM, partid european ce promovează respectarea suveranității statelor naționale și valorile creștine.

You May Like