Cazierul fiscal va fi inclus în site-ul ANAF până la finele anului

2 0

Ministrul demis al Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat, joi, că până la finele anului cazierul fiscal va fi pus pe site-ul ANAF. Sistemul va funcționa ca și cel pivind poprirea electronică.  „Cazierul fiscal va fi pus pe site-ul ANAF până la final de an. E deja în lucru chestiunea asta. Cum e şi poprirea electronică. Ca să nu mai fie blocajele pe conturile companiilor. Totul va fi postat pe site-ul ANAF pentru a nu mai face nicio deplasare contribuabilul. Pentru că nu e niciun secret. La poprire, aplicaţia este deja făcută, poate să ruleze imediat. (…) Poprirea electronică se regăseşte într-un pachet legislativ, în cele 12 acte normative depuse de mine la Parlament. Pachetul a trecut de Senat şi aşteaptă la Camera Deputaţilor. La final de noiembrie, sigur, intră în vigoare. Pentru că la Cameră au fost obţinute avize de la câteva comisii, urmează Comisia de buget-finanţe, promulgarea va fi imediată”, a spus Eugen Teodorovici vineri, la Oradea.

Conectarea la sistemele informatice ale altor instituţii – primării, poliţie, CAS etc. – este cea mai simplă parte, a susţinut el, dar va cădea în sarcina următorului ministru. Acesta spune că în România mai sunt vreo 1.000, din 3.200, care trebuie înscrise în sistemul PatrimVen, pentru a beneficia de accesul la informaţii despre cei care licitează, care depun oferte la primării, inclusiv cazier fiscal.

Din punctul de vedere al ministrului, programul de informatizare al ANAF este în grafic. „Până acum, în toată ţara, toate sediile ANAF au schimbate partea de computer. S-au făcut achiziţii de echipamente, iar până la finalul anului 2020, tot sistemul informatic pe ANAF va fi finalizat, adică tot ce mai trebuie cumpărat pe infrastructură, servere şi restul, plus partea de aplicaţii. Exact cum s-a gândit în proiectul cu Banca Mondială”, a detaliat Teodorovici într-o conferință de presă susținută la Oradea.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Fan Courier, liderul pieței locale de servicii poștale, a avertizat vineri asupra unui nou atac de tip phishing

Fan Courier, liderul pieței locale de servicii poștale, a avertizat vineri asupra unui nou atac de tip phishing. Utilizatorii sunt rugați să verifice adresele de e-mail de pe care primesc informări legate de expedițiile firmei de curierat și să nu deschidă fișierele anexate, deoarece sunt infestate cu troieni. “Vă rugăm […]

You May Like