Ședința de dizolvare a Parlamentului Kosovo se va ține pe 22 august

Redactia
2 0

Președintele Parlamentului Kosovo, Kadri Veselji, președintele celui mai influent partid din coaliția la putere, Partidul Democrat din Kosovo, a declarat că la ședința conducerii legislativului kosovar s-a decis ca la 22 august să se dezbată dizolvarea Parlamentului, iar Bljerim Šerifi din formațiunea Nisma a declarat că alegerile parlamentare anticipate ar putea fi organizate la sfârșitul lunii septembrie sau la începutul lunii octombrie, transmite RTS, citat de Rador.

Majoritatea partidelor parlamentare din Kosovo s-au pronunțat pentru organizarea alegerilor anticipate, după demisia premierului Ramush Haradinaj. Potrivit legii, după dizolvarea Parlamentului, președintele Kosovo, Hashim Thaci, trebuie să convoace alegerile într-un termen nu mai mic de 30 de zile și nu mai mare de 45 de zile.

Patru partide albaneze deja transmit alegătorilor că fiecare dintre ele ar putea obține mai mult de 20% din voturi și astfel își vor putea impune premierul. Printre acestea, Alianța pentru Viitorul Kosovo (ABK) condusă de Haradinaj. 

Reprezentanții ABK susțin că potrivit sondajelor au sprijinul a 22% din alegători, iar Haradinaj este cotat cu 55% din voturi. 

În Kosovo există mai multe partide ale sârbilor care s-au arătat interesate de alegeri, dar nu sunt atât de puternice încât să poată decide dizolvarea Parlamentului. Cel mai organizat dintre acestea este Lista Sârbă, care reprezintă sârbii din nordul Kosovo.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Semnalele GPS au revenit la normal în spațiul aerian al Israelului, după o misterioasă perturbare atribuită de unii analiști Rusiei

Spațiul aerian israelian nu mai este afectat de misterioasa perturbare a semnalelor GPS care au determinat o modificare a procedurilor de aterizare a avioanelor, au anunțat marți autoritățile aeroportuare din această țară, citate de AFP. La sfârșitul lui iunie, autoritățile au anunțat că au constatat de trei săptămâni perturbări ale […]