Semnalele GPS au revenit la normal în spațiul aerian al Israelului, după o misterioasă perturbare atribuită de unii analiști Rusiei

Redactia
1 0

Spațiul aerian israelian nu mai este afectat de misterioasa perturbare a semnalelor GPS care au determinat o modificare a procedurilor de aterizare a avioanelor, au anunțat marți autoritățile aeroportuare din această țară, citate de AFP.

La sfârșitul lui iunie, autoritățile au anunțat că au constatat de trei săptămâni perturbări ale semnalelor GPS, o anomalie pe care unii analiști au atribuit-o operațiunilor militare ale Rusiei în Siria vecină. Moscova a negat orice implicare. 

„Perturbările din regiune au încetat recent. Drept urmare, activitățile revin la normal în aeroporturile noastre”, a declarat un purtător de cuvânt al Autorității israeliene a aeroporturilor (IAA).

Autoritatea nu a putut furniza mai multe detalii legate de cauzele acestei perturbări a semnalelor de geolocalizare și a modului în care problema a fost rezolvată.

Federația internațională a asociațiilor piloților de linie a primit „numeroase informații de la piloți potrivit cărora ar fi pierdut semnalul GPS în zona aeroportului internațional Ben Gourion”, cel mai mare aeroport civil din Israel, în apropiere de Tel-Aviv.

Controlorii aerieni au cerut piloților să nu se bazeze pe GPS pentru a ateriza și să folosească instrumentele de navigație. 

Niciun incident legat de această perturbare nu a fost raport în aeroporturile din Israel.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Donald Trump se întâlnește cu Klaus Iohannis, pe 20 august, la Casa Albă

Donald Trump îl va primi marți, 20 august, la Casa Albă, pe președintele Klaus Iohannis.„Cei doi lideri vor discuta despre cele mai bune modalități de a răspunde numeroaselor provocări de securitate comune cu care se confruntă Statele Unite și România și modalitățile de a promova un comerț echitabil și reciproc […]

You May Like