OMS, atrage atenția: ”Nu există o soluție magică, pentru moment și ar putea să nu existe niciodată”

7 0

OMS atrage atenția că poate nu va exista niciodată o ”soluţie magică” împotriva pandemiei noului coronavirus, în pofida speranţelor date de cercetări cu privire la eventuale vaccinuri împotriva covid-19.

”Un anumit număr de vaccinuri se află de-acum în faza a treia a testelor clinice, iar noi sperăm să dispunem de un anumit număr de vaccinuri eficiente care să ajute oamenii împotriva infecţiei. Însă nu există o soluţie magică, pentru moment, şi ar putea să nu existe niciodată”, a avertizat într-o conferinţă de presă directorul general al agenţiei ONU, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Directorul OMS a îndemnat toate ţările, împreună cu Mike Ryan, însărcinat cu gestionarea situaţiilor de urgenţă în cadrul OMS, să aplice cu rigurozitate măsurile de prevenire a răspândirii virusului – purtarea măştii, distanţarea socială, spălarea mâinilor şi testarea.

 

”Mesajul adresat populaţiei şi guvernelor este clar: «Faceţi totul»”, a subliniat Tedros Adhanom Ghebreyesus..

 

Mike Ryan a avertizat, la rândul său, că ţările care prezintă cele mai numeroase transmiteri – precum Brazilia şi India – ar trebui să se pregătească de o luptă pe termen lung împotriva epidemiei.

”Ieşirea (din epidemie) va lua mult timp şi va necesita o hotărâre puternică”, a avertizat el.

Potrivit unor date compilate de Reuters, peste 18,4 milioane de persoane au fost contaminate în întreaga lume de la apariţia primelor cazuri, în decembrie, iar cel puţin 688.080 de oameni au murit din cauza covid-19 – dintre care 155.000 în Statele Unite, 94.000 în Brazilia, peste 47.000 în mexic, 46.000 în regatul Unit şi aproape 40.000 în India.

”Sunt multe vaccinuri în curs de testare, unele se află în ultima etapă a testelor clinice şi există speranţă. Asta nu înseamnă că vom primi vaccinul, iar cel puţin viteza cu care am atins nivelul la care ne aflăm azi este fără precedent”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

”Unii se tem că nu vom putea dispune de un vaccin eficient sau că protecţia ar dura doar câteva luni, nu mai mult. Însă atât timp cât testele clinice nu se încheie, nu vom şti”, a subliniat el, conform news.ro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tratat de dezinformare - Vladimir Volkoff

Unul dintre cei mai curajoși și mai talentați analiști ai fenomenului dezinformării, consilier pe lângă serviciile secrete franceze, Volkoff ne ghidează într-o lume unde nimic nu este ceea ce pare a fi. Operațiuni de intoxicare, abuz de cuvinte, deturnarea sensului, corupție și lipsă de scrupule, numeroase exemple din istoria recentă, o carte despre lumea perversă și fascinantă a persuasiunii.

You May Like