Iarna a venit oficial în România

În zonele de munte este deja un strat gros de zăpadă iar în sudul și estul tării vremea recea este caracterizată cu ploi, burniţă, lapoviţă şi chiar ninsoare. Salvamontiștii îi sfătuiesc pe cei care doresc o excursie în zonele montane să stea acasă.

0 0

În Bucegi, pe drumul către Piatra Arsă, stratul de zăpadă depășește 5 centimetri iar la peste 2.000 de metri altitudine, la staţia meteo de la Bâlea Lac, în munţii Făgăraş, stratul de nea a ajuns la 26 de centimetri, potrivit ANM.

Drumarii au acţionat în ultimele ore cu 250 de utilaje şi au răspândit aproximativ 1.726 de tone de material antiderapant, informează, sâmbătă, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„În perioada 22 noiembrie 2019, ora 17:30 – 23 noiembrie 2019, ora 12:30 drumarii de la CNAIR au acţionat pentru a menţine practicabilă, în condiţii de siguranţă, reţeaua rutiera din ţara noastră cu 250 utilaje şi au răspândit aproximativ 1.726 tone material antiderapant”, este menționat în comunicatul acestora.

Direcţiile regionale ale CNAIR au acţionat sâmbătă în următoarea modalitate: DRDP Bucureşti a folosit 96 autoutilaje şi a răspândit 715 de tone de material antiderapant; DRDP Craiova a utilizat 66 autoutilaje şi a răspândit 195 de tone de material antiderapant; DRDP Timişoara a folosit 7 autoutilaje şi a răspândit 32 de tone de material antiderapant; DRDP Cluj a utilizat 2 de autoutilaje şi a răspândit 2 de tone de material antiderapant; DRDP Braşov a folosit 23 autoutilaje şi a răspândit 61 de tone de material antiderapant; DRDP Iaşi a utilizat 96 de autoutilaje şi a răspândit 501,5 de tone de material antiderapant; DRDP Constanţa a folosit 31 autoutilaje şi a răspândit 219,5 de tone de material antiderapant.

Se face apel la conducătorii auto, astfel încât să se circule cu atenție și viteza să fie adaptată la condiţiile din trafic. Se recomandă plecarea la drum doar dacă șoferii au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă, cu mențiunea că aceștia trebuie să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Începe din nou traseismul primarilor!? Planurile lui Ludovic Orban deconspirate

Conform unor surse din interiorul PNL-ului, aecștia se pregătesc să adopte o Ordonanță de Urgență prin care se permite aleșilor locali să migreze la orice partid fără ca aceștia să își piardă funcția deținută în urma alegerilor. Această tactică a fost folosită cu succes de guvernul Victor Ponta în 2014, […]