Criza economică amenință omenirea! Avertisment dur al bancherilor: ‘Recesiunea este inevitabilă’

1 0

Criza economică bate la ușă, este concluzia bancherilor, care au lansat un avertisment sumbru legat de recesiune.

Concret, înăsprirea condițiilor de creditare va duce la un val de neplăți, apoi la recesiune, mai ales că în ultimii 20 de ani a existat un bum al creditelor, atunci când băncile au accelerat acordarea de împrumuturi, în timp ce piețele se bucurau de dobânzi mult prea joase și de o creștere economică constantă.

Aceste vremuri au luat sfârşit. Potrivit cifrelor, rata neplății creditelor s-a dublat peste Ocean într-un singur an. A ajuns de la 1,4% cât era în 2022, la 3,1% cât este acum în 2023.

Iar previziunile sunt sumbre, pentru că acest procent ar putea ajunge chiar la 11,3% iar această cifră se apropie de maximul istoric de 12 procente înregistrat în timpul Marii Crize Financiare.

Potrivit Deutsche Bank. Indicatorul de recesiune a creditelor din Statele Unite indică o probabilitate de 35-40% ca în economia să intre în recesiune, cea mai mare valoare de la pandemie, conform antena3.ro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ministrul Marcel Boloș, anunț important pentru milioane de români: 'Vrem să creștem la 3.000 de lei valoarea ajutorului!'

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a făcut un anunț de ultimă oră cu privire la ajutoarele de stat primite de milioane de români: ”Veste bună!”.   ”Am primit zilele acestea zeci de mesaje din partea dumneavoastră despre măsurile sociale pe care Guvernul României le implementează din bani europeni.  Poate cel […]

You May Like