Ar putea urma cea mai cruntă perioadă din istorie! Directorul Programului Alimentar Mondial: ‘Vor urma proteste spontane, destabilizare, foamete, migrare în masă la niveluri fără precedent’

voanews.com
1 0

David Beasley, directorul executiv al Programului Alimentar Mondial, avertizează că trebuie să ne aşteptăm la proteste în stradă şi la instabilitate socială.

 

Ultima analiză a Programul Alimentar Mondial arată că, astăzi, 345 de milioane de oameni se îndreaptă către foamete. Acest număr a urcat de la 275, câţi erau chiar înainte de războiul din Ucraina. Şi acest număr e deja mai ridicat decât numărul 135 de milioane, câţi erau înainte de COVID. Înainte de asta erau 80 de milioane de oameni.

În vremuri normale, Ucraina este un coş de pâine vital pentru întreaga lume. Produce cereale pentru a hrăni 400 de milioane de oameni. Dar blocarea Portului Odesa a lăsat 20 de milioane de tone de cereale blocate în silozurile Ucrainei, extrăgându-le din stocurile mondiale peste noapte.

În ultimele săptămâni am văzut acţiuni în stradă provocate de inflaţie în ţări ca Ecuador, Sri Lanka, Indonezia, Pakistan şi Peru. Istoria ne spune că este doar un prim pas în ceea ce va urma. Dacă mai ţineţi minte anii 2007-2008.

Creşteri rapide de preţuri, proteste spontane, greve şi insecuritate sociale în mai mult de 48 naţiuni. Rezultatul ar putea fi global. Destabilizare, foamete, migrare în masă la niveluri fără precedent„, a declarat David Beasley, conform antena3.ro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Comisia Europeană atrage atenția: ‘Franța, România, Spania, Portugalia și Italia vor trebui să facă față probabil unei scăderi a randamentelor agricole’

Comisia Europeană a anunțat că aproximativ jumătate din teritoriul Uniunii Europene se confruntă în prezent cu riscul de secetă în urma absenţei prelungite a precipitaţiilor. Circa 46% din teritoriul UE este expus nivelurilor de secetă de ”avertisment”, adică înregistrează un deficit important de umiditate în sol, iar 11% este deja […]