Ministerul Sănătăţii: 10.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea copiilor între 6 luni şi 3 ani

Redactia

Ministerul Sănătăţii a anunţat joi că vor fi asigurate 10.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea copiilor între 6 luni şi 3 ani, din categoriile cu risc de îmbolnăvire, cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, hepatice, neurologice, metabolice, renale, diabet zaharat, obezitate, sindrom imunodeficienţă primară sau astm.

2 0

„Prin Acordul Cadru pe care Ministerul Sănătăţii îl are încheiat cu cei 5 furnizori de vaccin gripal, Ministerul Sănătăţii asigură şi 10.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor între 6 luni şi 3 ani, din categoriile cu risc de îmbolnăvire, cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, hepatice, neurologice, metabolice, renale, diabet zaharat, obezitate, sindrom imunodeficienţă primară sau astm”, se arată într-o informare a MS.

Potrivit sursei citate, anul trecut, în cadrul campaniei gratuite, au fost vaccinaţi 2.377 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 3 ani.

Campania de vaccinare antigripală a Ministerului Sănătăţii se află în desfăşurare. Pentru sezonul 2019 – 2020, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1,5 milioane de doze de vaccin gripal, cu 200.000 mai mult faţă de anul trecut, pentru imunizarea unui număr mai mare de persoane din categoriile la risc.

Vaccinul achiziţionat acoperă 4 tulpini gripale, având formula recomandată de OMS.

Sursa: https://www.agerpres.ro/sanatate/2019/10/03/ministerul-sanatatii-10-000-de-doze-de-vaccin-antigripal-pentru-imunizarea-copiilor-intre-6-luni-si-3-ani–379748

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Negociatori nord-coreeni şi americani discută la Stockholm despre capacităţile nucleare nord-coreene (Yonhap)

O echipă de negociatori din Coreea de Nord a plecat joi în Suedia unde urmează să discute cu reprezentanţi ai SUA cu privire la capacităţile nucleare nord-coreene, a anunţat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, relatează AFP. După ce a sosit joi la Beijing de la Phenian, Kim Myong Gil, un […]

You May Like