Beatrice Mahler explică numărul mare de cazuri de COVID-19 din București

Managerul Institutului Marius Nasta, medicul Beatrice Mahler, a  declarat că ”în Capitală se testează mult mai mult și mai mulți locuitori își permit să plătească și să facă teste la cerere”.

2 0

 

 

„E mai bine decât ieri, dar dacă comparăm situația din București cu datele din alte orașe, lucrurile nu pot fi, cel puțin pentru spitalele din București, bune. La Institutul Marius Nasta nu resimțim o scădere a numărului de solicitări pentru internare, dar nici o scădere a numărului de pacienți care se prezintă ca fiind simptomatici”, a spus Beatrice Mahler.

„E foarte important să vedem care e numărul de laboratoare care fac testare în celelalte orașe și să evaluăm cifrele în acest context. E bine că n-am ajuns la 10.000, că suntem pe un trend ușor descendent, dar trebuie să privim cu mare atenție aceste cifre și e nevoie de multă responsabilitate în ceea ce privește testarea, dar aici trebuie să facem eforturi să creștem capacitatea de testare sau să diversificăm metodele de testare”, a adăugat ea.

 

Mahler vine și cu posibile explicații pentru numărul mare de cazuri din București.

 

„Suntem la câteva zile de la momentul minivacanței de 1 decembrie, pe care o parte am petrecut-o acasă, o parte în alte localiți. Știm că plecarea din Capitală e un obicei în aceste minivacanțe. Pe de altă parte, în Capitală se testează mult mai mult și mai mulți locuitori își permit să plătească și să facă teste la cerere. Vedem oameni care au posibilități diferite, educație diferită și acces la servicii de sănătate pe care, poate, alte părți ale țării nu le au, conform Digi24.ro.

E important să vedem ce avem de făcut în acest moment. Menținerea la acest număr mare de cazuri nu va fi un moment ușor pentru luna decembrie pentru spitalele din București”, a mai spus ea.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Maia Sandu se retrage din Partidului Acțiune și Solidaritate

Preşedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a renunţat la calitatea de membru şi la funcţia de preşedinte al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), informează IPN.md şi Radio Chişinău.