Maia Sandu se retrage din Partidului Acțiune și Solidaritate

APOSTOL Stan

Preşedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a renunţat la calitatea de membru şi la funcţia de preşedinte al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), informează IPN.md şi Radio Chişinău.

2 0

 

În conformitate cu legislaţia Republicii Moldova, preşedintele ţării nu poate fi membrul vreunui partid.
Urmare a prevederilor statutare, funcţia de preşedinte interimar al PAS a fost preluată de prim-vicepreşedintele Igor Grosu, până la organizarea următorului congres al formaţiunii, ce va avea loc în 2021. Maia Sandu s-a aflat la conducerea PAS de la constituirea formaţiunii, în 2016.

Maia Sandu a câştigat alegerile prezidenţiale după turul doi din 15 noiembrie, avându-l în calitate de oponent pe preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon.

Curtea Constituţională a republicii urmează să decidă joi asupra confirmării alegerilor prezidenţiale din 15 noiembrie şi validării mandatului de Preşedinte al Republicii Moldova.

Mandatul preşedintelui în exerciţiu Igor Dodon expiră la 23 decembrie, iar preşedintele ales Maia Sandu va prelua atribuţiile de şef de stat cel mai probabil pe 24 decembrie, odată cu ceremonia de învestitură, conform stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Anul 2021 vine cu noi scumpiri la curentul electric

Curentul se va scumpi de la 1 ianuarie 2021, după ce Autoritatea de Reglementare în Energie (ANRE) a propus majorarea tarifelor de distribuție pentru toate cele 8 companii de distribuție zonale. În cazul consumatorilor care și-au ales deja un furnizor concurențial, acesta din urmă își asumă ca fix doar prețul […]

You May Like