Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, despre amenințarea nucleară a lui Putin : ‘Nu sesizăm altceva decât o folosire nechibzuită și periculoasă a unei retorici’

2 0

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu există un pericol după ce armata rusă au bombardat în Ucraina cea mai mare centrală nucleară din Europa, la Zaporojie, conform Bugetul.ro.

Am încheiat în urmă cu câteva ore o întâlnire extraordinară a miniștrilor de externe din NATO cu participarea ministrului ucrainian de externe, cu participarea colegilor din Suedia, din Finlanda și a UE. Partenerii noștri ucraineni ne-au informat cu privire la situația din jurul acestei centrale nucleare. Nu avem informații cu privire la un risc de o astfel de natură în jurul centralei.

Din surse independente avem confirmarea că reactoarele au fost închise în mod sigur și că nu există astfel de riscuri. Simpla bombardare și asaltul unei astfel de facilități este o acțiune nesăbuită pe care noi o condamnăm. Ea se coroborează cu o retorică agresivă pe care președintele Putin a adoptat-o care reprezintă o manieră neobișnuită de a exercita presiune”.

Mircea Geoană a comentat și decizia lui Vladimir Putin de a pune în alertă armele nucleare. Acesta a precizat că NATO condamnă retorica agresivă, însă în termeni practici nu sesizează niciun pericol:

Din punctul de vedere al NATO care este o alianță nucleară nu am decretat o creștere a gradului de alertă a forțelor noastre nucleare, nu sesizăm în termeni practici în Federația Rusă elemente care să ne determine să luăm astfel de decizii.

Considerăm că fac parte din arsenalul de intimidare și de perversiune de comunicare strategică pe care Federația Rusă o exercită foarte agresiv  împotriva poporului ucrainian și a opiniilor noastre publice.

Acest tip de retorică publică este nesăbuită și periculoasă, este neobișnuită. Între puterile nucleare există punți de dialog, există linii de comunicare. Din punctul de vedere al comunicării strategice, publice, președintele Putin face astfel de declarații, nu constatăm o activitate neobișnuită la nivelul forțelor strategice ale Federației Ruse. Nu sesizăm altceva decât o folosire nechibzuită și periculoasă a unei retorici. Este profund periculos, practic nu vedem lucruri care să ne îngrijoreze”, conform b1tv.ro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Secretarul britanic de externe, Liz Truss, avertizează: ‘O să tăiem finanțarea pentru mașinăria de război a lui Putin’

Secretarul britanic de externe, Liz Truss, a declarat că occidentul trebuie să se asigure că nicio bancă rusească nu are acces la sistemul internațional de tranzacții SWIFT, potrivit Bugetul.ro. „Am lucrat cu Statele Unite, UE și G7 ca să tăiem finanțarea pentru mașinăria de război a lui Putin, dând afară […]