Maia Sandu plânge după Vlad Plahotniuc

1 0

La Chișinău a început astăzi Forumul mass-media, eveniment ajuns la a cincea ediţie, la care se trec în revistă provocările cu care se confruntă presa din R. Moldova. Deşi, între timp, s-a schimbat guvernarea, problemele din media rămân aceleaşi: limitarea accesului la informație, concentrarea și pozițiile dominante pe piața media și monopolul pe piața de publicitate. O nouă îngrijorare, exprimată şi de prim-ministra Maia Sandu, este redistribuirea sferelor de interese în domeniul media.

Situația presei din R. Moldova este în continuare dramatică, a declarat Maia Sandu în sesiunea de deschidere a lucrărilor forumului. Potrivit prim-ministrei, imperiul media al fostului democrat Vlad Plahotniuc se ruinează, după plecarea democraţilor de la putere – şi al fostului lor lider – din spaţiul public, dovadă fiind faptul că două posturi din holdingul democraţilor au renunţat la frecvențele naţionale. Între timp se consolidează însă un alt holding mediatic, a afirmat Maia Sandu:

„Astăzi asistăm la o redistribuţie a sferelor de interese în domeniul media. Se întărește un alt holding afiliat PSRM. Unde a slăbit un pol politic, caută să se consolideze altul.”

Prim-ministra a făcut referință la unul din posturile afiliate socialiştilor, AccentTV, care a primit recent dreptul de a redifuza emisiunile celui mai popular post de televiziune din Rusia, Pervîi Kanal. Ea a lansat critici la adresa autorităţii de reglementare pentru îngăduirea deliberată, la părerea Maiei Sandu, a întăririi unui nou mogul:

„Consiliul Audiovizualului, în componenţa actuală, e clar depăşit de situaţie. Deruta se vede în încercările de apropiere a conducerii acestui Consiliu de un pol politic ce controlează cel mai consolidat holding media al momentului. Mesajul meu pentru ei este că identificarea unor noi patroni politici în lipsa democraţilor nu poate substitui o protejare onestă a spaţiului informaţional.”

Sursa: https://moldova.europalibera.org/a/sociali%C8%99tii-%C8%99i-noul-imperiu-media-unde-a-sl%C4%83bit-un-pol-politic-caut%C4%83-s%C4%83-se-consolideze-altul-/30252378.html

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Candidat la Primăria Timișoarei amenințat cu moartea

Alex Mihai Dascălu este candidat independent pentru Primăria Municipiului Timișoara în 2020. El este absolvent al Facultății de Drept și Științe Administrative – Universitatea de Vest din Timișoara. Candidatul a postat pe pagina sa de Facebook despre cum a fost amenințat cu moartea ca să nu mai candideze la Primăria […]