Ion Cristoiu: ‘Cred că al treilea premier va fi, în cadrul unui scenariu, dl. Florin Cîțu. PNL e pregătit și pentru anticipate. Ar avea loc prin aprilie’

APOSTOL Stan
1 0

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu afirmă că rezultatele discuțiilor din ultimele zile privind votul de învestitură a Guvernului Ciucă aduc pe masa liberalilor două scenarii, unul foarte probabil fiind forțarea alegerilor anticipate prin nominalizarea unui al treilea premier în persoana lui Florin Cîțu.

 

Acest scenariu trebuie să țină cont de faptul că politicienii nu sunt roboți. Foarte multe scenarii s-au bazat pre Klaus Iohannis care apasă pe un buton sau pe președintele partidului care apasă pe un buton. Orice decizie trebuie să treacă totuși prin interesele oamenilor. Hai să vedem. Să o luăm pe partide. PSD, este clar acum, că a avut o înțelegere la Cotroceni de a vota un guvern minoritar, sigur fără Florin Cîțu, probabil cu Ciucă, invocând pe drept cuvânt starea de criză, însă PSD s-a dovedit că e o confederație, cum era pe vremuri cea germană. Acolo nu stăpânește nimeni și când s-a întors la partid domnul Ciolacu și-a dat seama că nu are cu cine vorbi. Deci, PSD trebuie să-l scoatem din ecuația unei  înțelegeri.

PNL, care este cel mai important, are următorul interes și el justifică și un anume scenariu. Dl. Ciucă să fie premier al unui guvern care, într-adevăr, să conducă 3-4 luni, deci cu mandat limitat.

De ce? Dacă nu are mandat limitat, chiar dacă ar trece de Parlament, există riscul ca dl. Ciucă să se eternizeze ca premier. Dacă din start PNL propune PSD și USR un guvern de numai 3 luni, convine tuturor. Și USR, și PSD, dar mai ales convine dlui Cîțu pentru că, probabil, premierul Ciucă ar face un fel de angajament, că el e și general, că va demisiona la o anumită dată. Este foarte important acest angajament pentru PNL, pentru Cîțu, pentru că, altfel, din februarie, PSD ar putea răsturna  împreună cu USR PLUS. Cred că acesta este un scenariu.

Al doilea este ca dl. Ciucă să meargă în Parlament cu Guvernul, să cadă, se consumă al doliea Guvern. Trebuie neapărat să cadă. Că depunerea mandatului nu înseamnă consumarea celei de-a doua căderi. Constituția dă posibilitatea președintelui să învestească un al treilea premier. Și cred că al treilea va fi, în cadrul unui scenariu, dl. Florin Cîțu, mergându-se pe credința corectă că niciun parlamentar nu va vota pentru anticipate. Și s-ar forța nota în felul acesta și ar trece nu numai dacă ar fi Florin Cîțu, și dacă ar fi Dracula.

Dacă vine cu șmecheria unui mandat limitat la 3 luni, 3 luni în sensul unui acord, probabil că și Marcel Ciolacu ar găsi disponibilitate la PSD să voteze. Ei de voturile PSD au nevoie. Numai că după asta vor fi niște probleme cu inițiative legislative, cu situația de la Senat. Eu însă cred totuși în formula celui de-al doilea scenariu, anume o forțare a anticipatelor. Cred că PNL e pregătit și pentru anticipate. Ar avea loc prin aprilie, până atunci ies urzicile, românii uită, ei pe asta se bazează”, a declarat Ion Cristoiu la Aleph News, citează Bugetul.ro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Miliardarul Jack Dorsey, co-fondator Twitter, lansează un avertisment dur: ‘Inflația va escalada în SUA și se va răspândi în restul lumii’

Jack Dorsey, co-fondator Twitter, crede că puseul inflaționist prin care trec în prezent SUA se va agrava considerabil și resimți în restul lumii.   „Hiperinflația va schimba totul”, a notat acesta pe Twitter, adăugând că „se întâmplă deja”. Hiperinflația are loc atunci când inflația crește necontrolat pentru o perioadă de […]

You May Like