Facebook, obligată să plătească o amendă de 580.000 de euro în scandalul Cambridge Analytica

ASLAN Dan
3 0

Facebook a acceptat să plătească o amendă de 500.000 de lire sterline (aproximativ 580.000 de euro) pentru încălcarea legislației privind protecția datelor în legătură cu firma de consultanță Cambridge Analytica, a anunțat autoritatea britanică de reglementare în domeniul protecției datelor. Biroul britanic al comisarului pentru informații (ICO) a amendat anul trecut Facebook după ce date despre cel puțin 1 milion de utilizatori britanici s-au aflat printre informațiile strânse de Cambridge Analytica și folosite în scopuri politice. „Principala îngrijorare a ICO a fost că date despre cetățeni ai Regatului Unit au fost expuse unui risc grav de prejudicii. Protecția informațiilor personale și a intimității are o importanță fundamentală’”, a declarat comisarul adjunct al ICO, James Dipple-Johnstone.
„Suntem bucuroși să aflăm că Facebook a luat și va continua să ia măsuri semnificative pentru a se conforma principiilor fundamentale ale protecției datelor’”, a adăugat reprezentantul ICO. Firma de consultanță Cambridge Analytica a intrat în atenția opiniei publice pentru rolul său în referendumului din 2016 privind Brexitul, după ce a obținut date despre milioane de utilizatori Facebook fără permisiunea acestora.

Mark Zuckerberg a recunoscut în 2018 că protecția companiei pentru datele utilizatorilor a fost prea slabă înainte de 2014, când aplicațiile au permis accesul la date despre prietenii utilizatorilor. Un fost membru al echipei lui Obama a dezvăluit că în campania din 2012 a fostul președinte s-a folosit această tehnologie pentru a obține acces la datele despre „întregul grafic social” al Facebook – prietenii fiecărui utilizator american.
 La 25 mai 2018, în Uniunea Europeană a intrat în vigoare Regulamentul General privind Protecția Datelor (GDPR), un set unic de norme cu o abordare comună la nivelul UE în ceea ce privește protecția datelor cu caracter personal.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Dictatura de la Bruxelles! De ce şi-au pierdut mii de oameni locurile de muncă

Subiectul închiderii minelor de cărbune din România este unul foarte actual, iar decizia se pare că nu este în mâinile liderilor politici din România, ci este o direcţie impusă la nivel european, iar ţara noastră trebuie să se supună.