Se pregătește ceva? Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei la București: ‘Germania sprijină donația OMS de echipamente medicale în vederea pregătirii pentru situații de urgență a României’

ASLAN Dan
1 0

Germania sprijină donaţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în valoare de aproximativ jumătate de milion de dolari, către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, pentru îmbunătăţirea pregătirii şi capacităţii de intervenţie în situaţii de urgenţă a României, a transmis, vineri, ambasada acestei ţări la Bucureşti.

Germania este mândră să poată contribui la consolidarea sistemului de sănătate din România, în beneficiul oamenilor din ţară, dar şi în cel al numeroşilor refugiaţi din Ucraina care caută protecţie şi au găsit adăpost în România. Germania este al doilea cel mai mare donator guvernamental al OMS. În 2022 şi 2023, sprijinul german a însumat peste jumătate de miliard de euro. Şi suntem convinşi că aceşti bani sunt bine investiţi.

OMS face o remarcabilă şi esenţială muncă în întreaga lume, salvând vieţi în fiecare zi. Mă bucur în mod deosebit că echipamentul medical procurat din fonduri germane va fi pus la dispoziţia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din România. Sub conducerea secretarului de stat Arafat, departamentul desfăşoară o activitate excepţională în fiecare zi, atât în timpul pandemiei, cât şi în prezent, în contextul răspunsului la criza refugiaţilor din Ucraina. Germania colaborează foarte strâns cu DSU şi în alte domenii, cum ar fi cel al protecţiei civile„, a declarat ambasadorul Peer Gebauer.

 


Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO


Predarea oficială a lotului de echipamente medicale de urgenţă către IGSU a avut loc vineri, la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI) din Ciolpani. Au participat secretarul de stat în MAI Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţiilor de Urgenţă, ambasadorul Peer Gebauer şi dr. Caroline Clarinval, reprezentantul OMS în România.

Echipamentul donat, în valoare de aproximativ jumătate de milion de dolari, a fost achiziţionat în contextul situaţiei de urgenţă din Ucraina, sprijinind totodată şi populaţia ţării noastre în special în ceea ce priveşte transportul pacienţilor bolnavi, inclusiv al copiilor, a precizat Ambasada Germaniei, conform agerpres.ro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *